Doorzoek volledige site
27 maart 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Graphisoft lanceert samenwerkingsplatform BIMcloud

BIMcloud werd in Tokio voorgesteld. Illustratie | Graphisoft
BIMcloud moet kleine en grote bedrijven samen laten werken. Illustratie | Graphisoft

Softwareproducent Graphisoft lanceert BIMcloud, een computerprogramma dat bedrijven laat samenwerken in BIM. De software werkt volledig in de cloud, waardoor er enkel een internetconnectie nodig is om samen te werken aan een project.

Bedrijven kunnen met de software real-time werken aan de originele BIM-data. Gebruikers hebben altijd toegang tot de server dankzij een ingebouwd systeem voor het oplossen van conflicten. Een standaard internetverbinding en een eenvoudige computer: dat is alles wat nodig is om gebruik te kunnen maken van het programma.


Flexibel

Ingebouwde functies zoals het gebruik van het HTTPS-protocol, back-up systemen en roll-back opties zorgen ervoor dat de BIM-data veilig bewaard blijven. Wanneer de cloudservers niet krachtig genoeg zijn, kunnen deze opgeschaald worden. Dit kan gebeuren zonder werkonderbreking. Gebruikers kunnen ook nieuwe servers koppelen wanneer het aantal projecten groeit.

De integratie van BIMcloud binnen de infrastructuur van grote ondernemingen is flexibel en eenvoudig. De gelaagde structuur zorgt ervoor dat beheerders de volledige controle en een duidelijk overzicht kunnen bewaren. Graphisoft maakt zich sterk dat grote én kleine bedrijven kunnen werken met de software.