Doorzoek volledige site
03 april 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Eerstejaarsstudent architectuur wint paviljoenontwerp Pukkelpop

Jakob Ghijsebrechts en Chokri Mahassine. Illustratie | uHasselt

Chokri Mahasinne, de organisator van het jaarlijks wederkerende zomerfestival Pukkelpop, schreef een mini-ontwerpwedstrijd uit. De eerstejaarsstudenten van de universiteit van Hasselt kregen de kans om het Salon Fou-paviljoen te ontwerpen. Jakob Ghijsebrechts maakte indruk met zijn houten sjorconstructie.

De eerstejaarsstudenten architectuur krijgen elk academiejaar de opdracht om een klein paviljoen te ontwerpen. Dit kan variëren van een bushalte op de Hasseltse groene boulevard tot een kerkhofhuis. Dit jaar zocht professor Jo Broekx aansluiting met de leefwereld van de studenten om ze te inspireren.


Goedkoop

De studenten moesten een comfortabele werkruimte enerzijds en een karaktervolle plek voor de festivalgangers anderzijds creëren. Het Salon Fou-paviljoen is een vaste ruimte op de festivalweide waar bezoekers een make-over kunnen krijgen. De opdracht hield in dat de studenten gebruik maakten van recupereerbare, eenvoudig verwerkbare en goedkope materialen. Ze kregen gedetailleerde plannen van de festivalweide mee en moesten rekening houden met onder andere mogelijke wachtrijen.

De festivalorganisatie bekijkt nu of het winnende ontwerp daadwerkelijk gebouwd kan worden.

GERELATEERDE DOSSIERS