Doorzoek volledige site
09 april 2014

Aquaconcept stelt nieuwe designlijn 'Stilla' voor

De Belgisch-Italiaanse samenwerking leverde stijlvolle doucheconcepten op. Illustratie | Aquaconcept
S2 - strakke lijnen zorgen voor een industriële stijl Illustratie | Aquaconcept
S2 - strakke lijnen zorgen voor een industriële stijl Illustratie | Aquaconcept
S3 - uniek maatwerk Illustratie | Aquaconcept
S3 - uniek maatwerk Illustratie | Aquaconcept

Met “Stilla” lanceert Aquaconcept, een sanitair bedrijf gekend voor douches op maat, een derde designvolle lijn. Na “Aquaconcept” en “Xower” moet “Stilla”, Italiaans voor “stijl”, de merkencatalogus vervolledigen. De Italiaans-Belgische coöperatie is ontstaan uit de behoefte naar een kwaliteitsvol Italiaans designproduct. Het gamma van douchedeuren en inloopdouches verenigt standaardproducten met regelbaarheid en maatwerk onder een nieuwe noemer. De collectie is zowel met als zonder profielen beschikbaar. Alle combinaties kunnen samengesteld worden uit meer dan 20 glassoorten naar keuze. Het uitgebreide aanbod omvat doucheopstellingen voor een nis of een hoek en schuifdeuren of draaideuren met en zonder zijpanelen.

Opvallende design collectie

S1 is een opvallende designcollectie die functioneel is dankzij standaardproducten die in breedte 25 mm kunnen aangepast worden. De pivoterende deuren zijn standaard 2000 mm hoog. Wanneer ze op maat worden besteld, is het mogelijk om een hoogte tussen 1800 en 2000 mm te kiezen. De douches sluiten perfect door een magnetische verwerking in de verchroomde aluminium profielen. Onderaan is de deur afgewerkt met een rubberen dichting die uitloopt op een waterkeringsprofiel. Alle douches zijn vervaardigd in chroomkleur, hoogwaardig veiligheidsglas en hebben een horizontale handgreep.

 

Strakke lijnen
 
S2 vertoont door de strakke lijnen een meer industriële stijl met schuifdeuren die geruisloos openen. Deze hebben een mechanisme van verchroomde wieltjes die zichtbaar over een aluminium profiel glijden. Verder zijn de deuren afgewerkt met een verticale handgreep. De volledig afgesloten douche
zorgt voor een warm en knus gevoel dankzij de warmte die blijft hangen. Daarnaast is er ook geen overtollig spatwater, omdat de douchebak is voorzien van een waterkeringsprofiel.
 

Maatwerk


De S3-douches hebben een design dat tot het uiterste wordt gedreven door de afwerking in geborsteld roestvrij staal. Elk model is uniek, omdat het enkel op maat wordt gemaakt. De maatopname is een service die Aquaconcept voor zich neemt. Op die manier wordt er zowel zekerheid als comfort
geboden. De pivoterende deur in nis met verticale deurknop draait steeds op 90° open op een draaipunt dat zich steeds op 120 mm van de muur bevindt. Tot slot verloopt de installatie van de S3 eenvoudig en maakt het profielloze ontwerp het onderhoud gemakkelijk.
 
Deze modellen zijn te bezichtigen in de toonzaal van de fabrikant te Beveren-Waas en weldra bij erkende Aquaconcept-dealers. De verdeling gebeurt via de groothandelaars. Daarnaast is assistentie bij installatie op de werf is mogelijk om de installateur te ondersteunen.