Doorzoek volledige site
11 april 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Ideal Standard: "Sanitair is een visitekaartje"

Het Ideal Standard gamma voor horecazaken richt zich op functionele hygiëne. Illustratie | Ideal Standard
Het Connect Rimless toilet heeft geen spoelrand, waardoor er minder water en arbeid nodig is om het proper te houden. Illustratie | Ideal Standard
De Ceraplan III kraan won de IF Product Design Award 2014 en gebruikt BlueStart technologie. De centrale stand van de greep opent over koud water in plaats van gemengd, hierdoor slaat de warmwatervoorziening niet meteen aan. Illustratie | Ideal Standard
Het Connect urinoir heeft een simpele en moderne uitstraling. Illustratie | Ideal Standard

Zelfs een sanitaire stop kan bepalend zijn voor de waardering van een restaurant of café. Ideal Standard beseft dit. Het bedrijf lanceert daarom een uitgebreid gamma voor de horeca. De producten hebben allemaal aandacht voor de noden en wensen van de gebruikers, terwijl de strenge horecawet en bijhorende hygiëne niet uit het oog verloren worden. 

Waterbesparing, toegankelijkheid, hygiëne, gebruiks- en onderhoudsgemak. Dat zijn de kernwoorden waarmee Ideal Standard aan het werk ging bij de samenstelling van het horecagamma. De sanitaire ruimte moet voldoen aan talrijke wettelijke verplichtingen. Een breed gamma is dus nodig om enige flexibiliteit in deze kritieke ruimte te brengen.


Randloos

Met producten als een randloos wandtoilet zorgt het bedrijf voor een groter gebruiksgemak. Doordat het toilet makkelijker te reinigen is, vergt het ook minder arbeid, wat dan weer een besparing oplevert. In deze moeilijke economische tijden is dit steeds vaker een hekel punt. De Connect Rimless gebruikt overigens minder water dankzij de 3-kanaals spoeltechniek.

Ook het urinoir krijgt een nieuw uitzicht. Een afgerond ontwerp geeft het een tijdloze en eenvoudige uitstraling. De verborgen toevoer en afvoer staan borg voor een makkelijke onderhoudsbeurt. Een visite aan de wastafel rondt het toiletbezoek af. Deze zijn verkrijgbaar in strakke of ronde vormen en in onder- of inbouwversies. De Strada en Connect collecties hebben verschillende afmetingen in 3 vormen.


Flexibel

Naast de vaak erbarmelijke staat van openbare toiletten is het ruimtegebrek het tweede grootste probleempunt. De Connect Space-serie focust op deze beperkte ruimte. Een hoekopstelling of een verkort toilet geven de mogelijkheid om toch nog een klein handenwassertje te installeren.

Wanneer een toiletruimte echter groter is dan 150m² moet er een aangepast toilet voor mindervaliden zijn. De verhoogde en verlengde Connect-toiletten zijn hiervoor uitermate geschikt. Deze kunnen ook zonder spoelrand geleverd worden.


Weelde aan kranen

Om extra water te besparen kunnen horecazaken kranen installeren die inherent zuinig zijn. De Click Cartouche-technologie van Ideal Standard biedt hiervoor een optie. De volumestroom wordt door een weerstandspunt tot 50% beperkt, waardoor het waterverbruik drastisch vermindert.

Elektronische kranen bieden een bijkomend interessant alternatief voor traditionele mengkranen. Door de infraroodtechnologie kunnen deze tot 75% besparen. Een ander voordeel is het hands-free gebruik. Ook zelfsluitende drukkranen, wandkranen en wastafelkranen kunnen hun steentje bijdragen.