Doorzoek volledige site
15 februari 2010

Conix Architects en Arjaan De Feyter renoveren Glazen huis in A’pen

Het Glazen Huis in Antwerpen - ook bekend als het Van Ommeren-gebouw - krijgt na jarenlange leegstand een nieuwe bestemming. Projectontwikkelaar UrbanCapital lanceert in het vroeg-modernistische gebouw zestien city flats, waarmee het een antwoord wil bieden op de woonnoden van de nieuwste generatie stadsbewoners.
Het Glazen Huis in Antwerpen - ook bekend als het Van Ommeren-gebouw - krijgt na jarenlange leegstand een nieuwe bestemming. Projectontwikkelaar UrbanCapital lanceert in het vroeg-modernistische gebouw zestien city flats, waarmee het een antwoord wil bieden op de woonnoden van de nieuwste generatie stadsbewoners. Conix Architects tekende voor de architectuur. Arjaan De Feyter werkte het interieurconcept uit. "Met dit project willen we een stukje stad nieuw leven inblazen", aldus Inge Caes van UrbanCapital.
Het Glazen Huis werd in 1938 ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Brinkman & Van den Broek in opdracht van de Rotterdamse rederij Van Ommeren. Het gebouw in de Lange Koepoortstraat, op een boogscheut van het historische centrum, wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste en origineelste voorbeelden van vroegmodernistische architectuur in de metropool. Zijn statige glazen gevel en ronde binnenstructuur met sheddak zijn een begrip in de stad, maar na een aantal weinig respectvolle verbouwingen stond het Glazen Huis sinds 2008 ingeschreven als leegstaand pand.

Lees verder op: www.bouwenenwonen.net

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS