Doorzoek volledige site
17 april 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Couvreur & Devos ontwerpen wendbare lichtspot voor Modular

De Rektor is uiterst wendbaar. Illustratie | Modular
De Rektor is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Illustratie | Modular
Verschillende verlichtingsopties zijn mogelijk. Illustratie | Modular
Het lichthuis heeft altijd een witte of zwarte kleur. Illustratie | Modular

Geen enkel hoekje blijft onbelicht, moet Modular gedacht hebben. Zijn nieuwste armatuur, Rektor, is ontworpen door Roeselaars ontwerpersduo Couvreur & Devos en gebruikt ledtechnologie om licht in huis te brengen. De kabels zijn onzichtbaar, en dat terwijl de spot 360° kan draaien en 90° naar boven en beneden kan kantelen.

Couvreur & Devons tekenden onder meer de bekroonde Scotty-, Spock- en United-armaturen voor Modular. Rektor is net zoals Spock interessant omdat alle techniek in de armatuur zelf verwerkt is. De spot is verkrijgbaar in verschillende metalen afwerkingen en kleuren. De kleurenopties zwart en verweerd chroom samen met de nieuwe kleur smoked bronze zijn de verderzetting van een wereldwijde trend bij lichtschakelaars, kraanwerk en verlichting.


Loop niet naar het licht

De accentkleuren worden op de behuizing van de spot gespoten. Het lichthuis zelf heeft altijd een witte of zwarte kleur. Hierdoor ontstaat er een speels en modern uitzicht. De armatuur is beschikbaar in combinatie met het nieuwe profiel MP78.

De 900lm sterke lichtbron zet in op flexibiliteit. Met de dimbare versie met 1-10V drukdimmer kan men het energieverbruik verlagen. Standaard verbruikt de lamp 10,5W. Een mediumstralingshoek van 25° zorgt er samen met de grote kantel- en draaibaarheid voor dat gebruikers niet meer naar het licht moeten gaan. Het licht komt naar de gebruiker.