Doorzoek volledige site
25 april 2014 | SIMON SCHREURS

Helix Excel: drukverhogingssysteem van Wilo anticipeert op de toekomst

In heel wat hotels, ziekenhuizen of industriële gebouwen is de watervoorziening een serieuze uitdaging. Door de grote schommelingen in het waterverbruik zijn systemen die de nodige flexibiliteit aan de dag kunnen leggen er van cruciaal belang. Pompenspecialist Wilo speelt hierop in met hun Helix drukverhogingssystemen, die in alle omstandigheden voor een betrouwbare en volledig geautomatiseerde watertoevoer zouden zorgen.

Wilo-SiBoost Smart Helix Excel is uitgerust met twee tot vier hogedruk centrifugaalpompen in roestvrij staal, die elk met een EC-motor zijn uitgerust. Het systeem is bestemd voor gebruik bij zowel drinkwater- en bluswatervoorziening (brandbestrijding) als voor industriële toepassingen. Zijn motorisch rendement overschrijdt nu al de grenswaarden van de toekomstige efficiëntie-klasse IE4 die bekend staat als de strengste norm.

Ook de Wilo-SiBoost Smart Helix VE en de Wilo-SiBoost Smart Helix V zijn intelligente en energie-efficiënte drukverhogingssystemen, met twee tot vier pompen en een eenvoudig gebruik dankzij het intuïtieve ‘Smart Controller’ systeem. Het verschil zit hem voornamelijk in de gebruikte motors en pompen (de frequentie gestuurde Helix VE met IE2 standaard motor of Helix V met IE2 standaard motor).