Doorzoek volledige site
28 april 2014 | SIMON SCHREURS

Een dagje in de Vlaanders inspiratie opdoen over architectuur en stedenbouw

Speciaal voor bestuurders en ambtenaren uit de Kempen organiseert AR-TUR, in samenwerking met IOK (Intercommunale Ontwikkelingmaatschappij voor de Kempen), een inspiratiedag over publiek opdrachtgeverschap in de architectuur en stedenbouw. Op dinsdag 29 april staat een bezoek aan werkgebied van de West-Vlaamse intercommunale Leiedal op het programma.

Deelnemers kunnen inspiratie opdoen tijdens een bezoek aan projecten als het cultuurcentrum Spikkerelle in Avelgem en de tot ruïne herbestemde kerk van Bossuit. Al wandelend door Kortrijk worden verder ook de heraanleg van de Leieboorden, Winkelcentrum K en diverse inbreidingsprojecten bekeken, telkens met aandacht voor de instrumenten waarmee deze projecten tot stand zijn gekomen.

Tijdens een inleidende sessie bespreekt de intercommunale Leiedal de door hen ingezette instrumenten en procedures om te komen tot architecturale kwaliteit en goed opdrachtgeverschap, zoals de open oproep van de Vlaams Bouwmeester, de Provinciale Kwaliteitskamer en de in West-Vlaanderen ontwikkelde selectieprocedure WinVorm. Het doelpubliek is breed want naast medewerkers van overheden en gesubsidieerde instellingen zijn ook architecten, stedenbouwkundigen en andere geïnteresseerden van harte welkom.