Doorzoek volledige site
29 april 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Sarlam stelt nieuwe lichtbijbel voor

De Bornéo LED lichtpaal is verkrijgbaar in 3 maten en 2 afwerkingen. Illustratie | Legrand
De bedarmatuur Prelium R integreert alle bedieningselementen in de module zelf. Illustratie | Legrand
De Chartres wandlichten heeft een ingebouwde bewegingsdetectie en waarschuwt wanneer de lamp wordt uitgeschakeld. Illustratie | Legrand

Een boek van licht, het komt vrijwel volledig overeen met de beschrijving die sommigen aan de Bijbel geven. Anders dan de Christelijke Bijbel is deze tekst niet religieus, maar dat het een geweldig hulpmiddel en handige referentiegids vormt, is onbetwistbaar. Sarlam maakt deel uit van de Legrand Group en bundelt 3000 productreferenties in 260 pagina's.

Maar liefst 2000 van de 3000 referenties zijn nieuw en waren dus niet te lezen in de vorige editie. De catalogus wil een belangrijk instrument zijn voor de lichtprofessional. Het boek gebruikt een handig hulpmiddel om voor elke omgeving en toepassing de best passende verlichtingsoplossing te vinden.

Productfiches met alle technische aspecten geven de lezer een beknopt overzicht waarmee ze direct aan de slag kunnen. Een hoofdstuk, toegespitst op alle technische normeringen en voorschriften complementeert deze productfiches.


Producten in de kijker

Sarlam zet drie producten extra in de kijker. De Chartres wandlichten met detectie, uitdoofvertraging en waakverlichting gebruiken ledverlichting om een lage energiefactuur en een lange levensduur te garanderen. De Bedarmatuur Prelium R gebruik dezelfde ledtechnologie, maar is toegespitst op de kleine vertrekken van de zorg-, hotel- en studentensector.

Tenslotte vestigt Sarlam de aandacht op de Bornéo LED lichtpaal. Deze verlichtingspaal is bedoeld om wandelpaden die rond huizen en fabrieken kronkelen te belichten. De aluminium structuur beschermt de paal tegen weer en wind. De lampen zelf zijn 360° draaibaar en zijn beschikbaar in 700 of 1400 Lumen.