Doorzoek volledige site
30 april 2014 | KEVIN MOENS

De WINSTA-verlichtingskit van WAGO

Illustratie | WAGO

De WINSTA-verlichtingskit bevat volgens producent WAGO alle essentiële onderdelen om snel en efficiënt een energiebesparende verlichtingskring aan te sluiten. ZO moet het “plug and play”-principe een goede werking garanderen en de installatietijd minimaliseren. Alle componenten kunnen worden aangesloten met een eenvoudige klik en zijn volgens WAGO 100% beveiligd tegen fout aansluiten.

Werkingsprincipe                 

Met een druk op de knop gaat de verlichting aan. Wanneer er geen aanwezigheid meer gedetecteerd wordt, dooft de verlichting automatisch. Uit onderzoek van o.a. het WTCB (EPB - Verlichting in tertiaire gebouwen, Verschenen : februari 2011) is gebleken dat dit de meest energie-efficiënte manier is om de verlichting in en uit te schakelen. Zo kan tot 30% energie bespaard worden. Deze energiebesparing kan ook in de EPB-aangifte in rekening worden gebracht.

Door de instellingen van de detector eenvoudig aan te passen, kunnen ook andere functies worden gerealiseerd, zoals automatisch in- en uitschakelen in gangen en wc’s. De kit is geschikt voor het grootste deel van de verlichtingstoepassingen in een gebouw.

 

Uitbreiding van de basisconfiguratie

De kit bevat een verdeeldoos, een aanwezigheidsdetector voorzien van een Winsta-connector en de nodige snoeren en connectoren voor het aansluiten van de voeding, de aanwezigheidssensor, de drukknop voor de bediening en twee geschakelde armaturen. “De basisconfiguratie kan je makkelijk uitbreiden. Door het aansluiten van een slave-detector op de verdeeldoos kan je het detectiebereik uitbreiden. Extra geschakelde armaturen of bijkomende bedieningsdrukknoppen kunnen ook eenvoudig worden aangesloten met behulp van H- en T-verdelers,” klinkt het bij WAGO.

 

Eenvoudige planning

De kit kan zo worden gebruikt voor ruimtes met een oppervlakte tot 30m². Dat is de maximale zone waarvoor de energiebesparing in rekening gebracht kan worden in het EPB-verslag. Ook de planning van de installatie wordt hierdoor vergemakkelijkt: per ruimte of zone van maximaal 30m² kan een kit voorzien worden.

De volgens WAGO makkelijke planning, de energiebesparing, het “plug and play”-principe en de snelle en foutloze installatie maken van deze kit de ideale oplossing voor het aansturen van de verlichting in klaslokalen, kantoren, vergaderzalen, gemeenschappelijke delen en sanitaire ruimtes.

GERELATEERDE DOSSIERS