Doorzoek volledige site
30 april 2014 | KEVIN MOENS

KONICA MINOLTA gaat met lichtmeters voor gedetailleerde registratie

CL-200A
T-10 illuminantie meter .
CL-500A
Kleurweergave

Meten is weten. Onder dat motto geeft KONICA MINOLTA een overzicht van zijn meest recente lichtmeters die garant staan voor een accurate registratie van de eigenschappen van verschillende lichtbronnen. 

T-10 A

De T-10 illuminantiemeter is nu uitgevoerd met USB-communicatie  om het nauwkeurig registreren van de volgende generatie lampen inclusief PWM-gestuurde verlichting mogelijk te maken. De nieuwe T-10A voldoet aan zowel DIN klasse B en JIS Class AA en is verkrijgbaar met minireceptormeetkop, lange of korte waterdichte meetkop of extra meetkoppen voor multipointmetingen.

PWM (Pulse-Width Modulation) gecontroleerde lichtbronnen vormen een probleem voor de meeste meters omdat alleen piekmetingen kunnen worden verricht. De T-10A kan een gemiddelde meting van de PWM-lichtbronnen uitvoeren wat zorgt voor meer nauwkeurige metingen.

De receptor kan worden losgemaakt en via een LAN-kabel op de processor aangesloten worden voor eenvoudige metingen op afstand. Meerdere afneembare receptors kunnen via LAN-kabels ook in serie worden geschakeld aan de processor tot maximaal 30 punten.

 

CL-200A

De CL-200A kan metingen uitvoeren van de kleurtemperatuur en illuminantie (JIS Class AA). De CL-S10w software (standaard meegeleverd) is ontwikkeld voor registratie en -rapportage functies. Net als de T-10A kan de CL-200A met meerdere meetkoppen voor multipointmetingen gebruikt worden. 

 

CL-500A

De CL-500A is een draagbare illuminantie spectrofotometer die ontwikkeld is voor het meten van color rendering eigenschappen en het meten van illuminantie van lichtbronnen, inclusief het meten van nieuwe lichtbronnen, zoals led- of EL-verlichting. De CL-500A is de eerste draagbare illuminantie spectrofotometer die voldoet aan zowel de DIN- als JIS-normen en is de ideale oplossing voor iedereen die de installatie en inspectie van omgevingsverlichting zoals straatverlichting, ziekenhuisverlichting, winkels en openbare ruimten moet uitvoeren.

Met zijn grote lcd-scherm en oplaadbare lithium-ion batterij, het compacte ontwerp en de volledige draagbaarheid is de CL-500A bij uitstek geschikt voor metingen in het veld. Het scherm is in staat om numerieke waarden en spectrale grafieken met piek golflengte te tonen. De standaard meegeleverde add-in software maakt een eenvoudige overdracht van meetgegevens naar Excel-spreadsheets mogelijk.

 

CL-S10w-software

De CL- S10w-software wordt standaard meegeleverd om geavanceerde analyses, rapportage en registratie van de metingen vast te leggen. Voor oplossingen op maat is een Software Development Kit kosteloos beschikbaar om klanten een nauwkeurige controle over de applicatie te bieden.

De sjablonen in de Data Management Software CL-S10w bieden meer functies en grafieken. De eenvoudig te lezen en te analyseren grafieken voor kleurweergave index of de binning van leds zijn slechts twee voorbeelden.

Voor meerpunts metingen maakt de CL-S10w software het mogelijk meetdata te controleren tot maximaal 10 CL-500A instrumenten.

 

Informatieve kleurweergave

Makkelijk te begrijpen Color-renderingindexen worden visueel weergegeven. Het verschil tussen een test lichtbron en een standaard lichtbron is in een oogopslag te zien met grafieken die de algemene kleurweergave index Ra (het gemiddelde van speciale kleurweergave indexen R1 tot R8) en de speciale kleurweergave indexen voor een totaal van 15 kleuren (R1 tot R15) weergeven.

GERELATEERDE DOSSIERS