Doorzoek volledige site
30 april 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Techno Specials vervaardigt vandalismebestendige lichtarmatuur

Parkings kunnen gebruik maken van de stevige en energiezuinige armaturen. Illustratie | Techno Specials
De BB-ledlightpipe heeft 2 of 4 ledmodules met elk 18 Nichia LEDs. Illustratie | Techno Specials
De polycarbonaat buis is vanbinnen bekleed met optische folie. Illustratie | Techno Specials

Ondergrondse ruimtes zoals parkeergarages, tunnels en stations trekken heel wat mensen aan. Dergelijke plekken in het stedelijk weefsel zijn uiterst gevoelig voor vernielzucht. Daarom kreeg de BB-ledlightpipe van Techno Specials een vandaalbestendige structuur.

De polycarbonaat behuizing van het armatuur beschermt de energiezuinige ledtechnologie. De verlichting is dus uitstekend geschikt voor gebruik in openbare ruimtes. De BB-ledlightpipe bestaat uit 2 of 4 ledmodules met elk 18 Nichia leds. Ooptische folie, die het licht over een groter oppervlakte verdeelt, bekleedt de binnenkant van de buis.


Stevig

Het geanodiseerde aluminium profiel integreert de bekabeling en connectiviteit. De verlichtingsunit heeft een levensduur van meer dan 100.000 uren. De producent geeft dan ook 5 jaar garantie. Het apparaat is traploos dimbaar tot 5% en heeft een halogeenvrije bekabeling, lage UGR-waarden en een hoge lichtuniformiteit.

Het apparaat is DALI geïntegreerd, waardoor bi-directionele communicatie met elk individueel armatuur mogelijk is. De snelle montage en hoge beschermingsgraad (IP66 en IK10+) maken van deze armatuur een geduchte nieuwkomer op de lichtmarkt.

GERELATEERDE DOSSIERS