Doorzoek volledige site
30 april 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Philips: "Onze Maxos LED Industry verlichting is op drie jaar terugverdiend."

Philips beveelt de verlichting voor warenhuizen aan. Illustratie | Philips
De Maxos LED Industry familie zou uiterst spaarzaam zijn. Illustratie | Philips
De ledverlichting maakt gebruik van tientallen hoge output LEDs. Illustratie | Philips
Een diagram van de armatuur. Illustratie | Philips

Dat ledverlichting minder energie verbruikt, is net zoals de hogere aankoopprijs die de armaturen hebben algemeen geweten. Philips lanceert echter de Maxos LED Industry 4MX850, een familie lichtarmaturen die tot 50% kunnen besparen op de energiefactuur. De verlichting zou op slechts drie jaar tijd terugverdiend zijn.

Verschillen

Philips vergelijkt de ledarmatuur hiervoor met een conventionele fluorescentie-installatie. Het bedrijf geeft echter niet vrij hoeveel branduren er nodig zijn om de meerprijs terug te verdienen op 3 jaar. Het systeem heeft ondanks het verminderde energieverbruik toch hoge lichtniveaus.

De ledboards, die gemonteerd zijn op standaard Maxos- of TTX400 draagprofielen, zijn uitwisselbaar. Ze zijn dan ook eenvoudig te monteren op bestaande profielen uit deze reeksen. De lenzen op de leds zijn  aanpasbaar en verkrijgbaar in een breed- of diepstralende bundel. De ledverlichting heeft een geschatte levensduur van 50.000 uren en bestaat in vier versies: 4000, 5500, 6600 en 8000 lumen.

GERELATEERDE DOSSIERS