Doorzoek volledige site
30 april 2014 | WOUTER VAN DEN BOSSCHE

Modular Lighting Instruments en Luc Binst creëren 'lichtboeken'

Portfolio, zo heet de nieuwste buitenarmatuur uit het gamma van Modular Lighting Instruments, een van de toonaangevende producenten van architecturale verlichting. De lamp werd ontworpen door Luc Binst van Crepain Binst Architecture en is gebaseerd op de standaardpapierformaten. 

Op het scherp van de gulden snede

Het is dan ook geen toeval dat de armatuur doet denken aan een lichtgevend boek dat een onbeschreven lichtpad afbakent. In architecturale termen wordt deze lampenhouder een modulor genoemd, verwijzend naar de verhoudingen die zijn bepaald door het gebruik van de gulden snede. De ene variant heeft de exacte grote van een A4-blad, de andere klemt de 'pagina' hoger vast en herinnert aan een boek in een strakke kaft.

 

Polycarbonaat en aluminium

De armaturen zijn opgebouwd uit twee aluminium structuren met daartussen polycarbonaat waarin ledlampen verscholen zitten. Modular Lighting Instruments heeft ervoor gezorgd dat het polycarbonaat nergens wordt onderbroken, wat zorgt voor een gedempt en zuinig lichtschijnsel. Het bedrijf werd opgericht in Roeselare waar het nog steeds zijn hoofdzetel heeft, maar beschikt inmiddels over kantoren in de hele wereld.