Doorzoek volledige site
30 april 2014 | KEVIN MOENS

OSRAM Lightify: bestuur de verlichting met je smartphone of tablet

Met Lightify presenteert OSRAM een lichtsysteem dat gebruikers in staat stelt om een breed scala van verlichtingsmogelijkheden te ontdekken, met behulp van een app op een smartphone of tablet. Lightify stelt de gebruikers in staat om verschillende lichtatmosferen in te stellen in huiskamers, werkkamers, balkons en tuinen.

De scènes kunnen vrijelijk worden geconfigureerd, gecontroleerd en flexibel gewijzigd, zelfs terwijl je onderweg bent. Met Lightify switcht men van een koude naar een warme lichtkleur, zo ook met de verschillende RGB-kleuren. Als aanvulling biedt de app bijvoorbeeld ook voorgeprogrammeerde lichtscènes, zoals een realistische zonsopgang. Een selectie kan ook op foto’s worden gebaseerd. Lightify is niet alleen in staat om per dag verschillend licht in kamers te ontwerpen, het licht kan ook worden gebruikt voor een gevoel van welzijn. De juiste lichtscènes helpen mensen om ’s ochtends beter uit bed te komen en beter te gaan slapen in de avond.

 

WLAN-netwerk

Lightify kan geïntegreerd worden in het bestaande WLAN-netwerk. Lightify componenten communiceren automatisch met elkaar. De complete Lightify-serie van ledlampen, ledstrips en armaturen kan onafhankelijk van de locatie worden bediend; of het nu voor de huiskamer, de gang, het terras en de tuin of voor professionele verlichting in kantoren is. OSRAM volgt met haar Lightify systeem een geïntegreerde benadering en biedt overeenkomstige producten vanuit één hand. Ook reeds geïnstalleerde lichtsystemen en producten van andere fabrikanten, welke de gangbare standaard ZigBee lichtlink of de standaard Home Automation ondersteunen, kunnen eenvoudig in het systeem worden geïntegreerd. Als aanvulling biedt het Lightify systeem ook een interface voor de DALI-standaard.

GERELATEERDE DOSSIERS