Doorzoek volledige site
30 april 2014 | KEVIN MOENS

TRAXO’LED: ledverlichtingsoplossing voor logistiek en productie-omgevingen

LEDvolution introduceert het TRAXO’LED-gamma gericht op industriële omgevingen zoals opslag- en werkplaatsen. Het TRAXO’LED-assortiment wordt gefabriceerd in Frankrijk en combineert ledverlichtingstechnologie met modulair design. Met een naar eigen zeggen eenvoudige installatie én talloze combinatiemogelijkheden zorgt de producent ervoor dat de industriële omgevingen nu makkelijk en snel kan overschakelen op led.

In logistiek en productie draait alles rond het beheren en vooral beheersen van kosten. Recent onderzoek door de Nederlandse bank ING heeft aangetoond dat in logistiek de kost voor verlichting ruim 51% van de energiefactuur voor zijn rekening neemt. Wanneer daar nog de jaarlijks weerkerende kosten voor vervanging en onderhoud worden bijgerekend, zal men al snel tot de conclusie komen dat ledverlichtingstechnologie in deze omgevingen een aanzienlijke kostenbesparing kan teweeg brengen.

Met het oog op de behoeften in die sectoren lanceert LEDvolution nu het TRAXO’LED-systeem in de Benelux. TRAXO’LED is een modulair systeem voor het snel en flexibel opzetten van lichtlijnsystemen. De vier componenten van het systeem maken het volgens LEDvolution mogelijk om snel en makkelijk een installatie op maat van de noden van de locatie te implementeren:

  • TRAXO’Powerrail: het basiselement van elk TRAXO’LED-systeem. Beschikbaar in lengtes van 1480, 2960 of 4440 mm. Met of zonder DALI-compatibele dimmer.
  • TRAXO’Rail: uitbreidingsmodules (maximum 74 Rails in combinatie met 1 PowerRail). Beschikbaar in lengtes van 1480, 2960 of 4440 mm. Met of zonder DALI-compatibele dimmer.
  • TRAXO’Platine: modulaire lichtmodules met afzonderlijke drivers en 1 of 2 lichtbronnen. Beschikbaar in verschillende lichtsterktes (3100, 4100, 5900 en 7900 lumen) en uitvoeringen (aluminium, staal of PC). Beschikbaar als standaard of dimbare module.
  • TRAXO’Reflector: modulaire reflectoren. Beschikbaar in ‘narrow beam’, ‘wide beam’ en gehammerd aluminium.
  • TRAXO’Fix: herpositioneerbare bevestigingsclips. Beschikbaar in verschillende uitvoeringen: met boorgat, met boorgat en 3 m kabel en met ‘pigtail-voorziening.

Een TRAXO’LED systeem levert tot 8 meter hoogte een lichtstroom van meer dan 300 lux of een lichtstroom van meer dan 500 lux tot een hoogte van 4,5 meter. Het systeem is 100% moduleerbaar qua lengte, lichtsterkte en dimbaarheid.

Alle TRAXO’LED-componenten zijn volgens de producent snel en makkelijk te installeren: alle onderdelen kunnen zonder speciale werktuigen aan elkaar bevestigd worden. Mede hierdoor is TRAXO’LED-onderdelen ook makkelijk te herpositioneren, herconfigureren of uit te breiden, en kan een TRAXO’LED-systeem zonder problemen meeëvolueren met de veranderende noden van een locatie of een gebruiker.

GERELATEERDE DOSSIERS