Doorzoek volledige site
01 mei 2014 | WOUTER VAN DEN BOSSCHE

FEBELCEM houdt workshop over ’zeer lage energie- en passiefbouw in betonarchitectuur’

Illustratie | Febelcem

Op maandag 26 mei 2014 organiseert de Federatie van de Belgische Cementnijverheid (FEBELCEM) een technisch georiënteerde workshop in het Architects’ House in Brussel. De workshop zal zich bezighouden met de vraag hoe het gebruik van beton voor lage energie- en passiefbouw geoptimaliseerd kan worden. 

In 2013 publiceerde FEBELCEM een dossier onder de titel ’Betonbouwconcepten & EPB’ waarin drie types van bouwknopen werden opgenomen: de spouwmuur in betonmetselwerk, de schijfwand met buitenisolatie (afgewerkt met crepi) en het sandwichpaneel. Ondertussen biedt een ander type wand een vierde mogelijkheid, namelijk een betonnen gevel met isolatie aan de binnenkant. Het is echter nog niet zeker of ook met deze wand de passiefstandaard gehaald kan worden. 

Bent u bezig met betonarchitectuur? Heeft u vragen bij de ’omgekeerde wandopbouw’ m.b.t. de draagstructuur, het hygrothermisch gedrag, het risico op inwendige condensatie, de vermindering van thermische massa of de detaillering van bouwknopen? Heeft u als ontwerper ervaring met vernieuwende gevelconcepten? Voert u onderzoek rond bouwfysische aspecten? Kom dan uw inzichten delen met collega’s tijdens deze workshop die ingeleid wordt door de architect Niklaas Deboutte van Meta Architectuurbureau. Deelname is gratis, maar inschrijving is verplicht en moet voor 19/05/2014 gebeuren via m.scherps@febelcem.be

 

Programma: 

- 17u30: onthaal met koffie
- 18u: inleiding en workshop
- 20u: broodjesmaaltijd en drink