Doorzoek volledige site
02 mei 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

3D-metingen gaan stevigheid verankeringen na

Rei-Lux gebruikt verschillende technieken voor verschillende masten; hier gebruiken ze de dynamische rotatiemeting. Illustratie | Rei-Lux Benelux
De werking van een statische 3D-meting. Illustratie | Rei-Lux Benelux
Een dynamische 3D-meting. Illustratie | Rei-Lux Benelux

Langs de Vlaamse wegen staan miljoenen objecten. Huizen, bomen, vuilnisbakken, maar ook verlichtingspalen en elektrische kabels zijn van de partij. Rei-Lux Benelux meet de structurele integriteit van die twee laatsten. Met niet-destructieve 3D-metingen achterhalen ze mogelijke onzichtbare schade aan masten en verankeringen voor hoogspanningskabels.

Verschillende technieken

De 3D-metingen kunnen duaal of solitair uitgevoerd worden. Een statische 3D- , dynamische 3D- of dynamische rotatiemeting zorgt voor een nauwkeurige indicatie van de opgelopen schade. Na elke meting krijgt de opdrachtgever een uitgebreid rapport. Ongeveer 7% van de onderzochte masten moet vervangen worden.

Het Duitse Rei-Lux is al sinds 1988 actief in de sector van de openbare verlichting. Het bedrijf heeft 40 patenten waarvan er 20 betrekking hebben op stabiliteitsmetingen. De statische en dynamische meettechnieken kunnen een hoop geld besparen door de verlengde levensduur van de palen.

GERELATEERDE DOSSIERS