Doorzoek volledige site
21 mei 2014 | DAAN WAUTERS

Ventilair gaat voor hoog rendement

De Komfovent Domekt zou niet alleen compact, maar ook energiezuinig zijn.
Volgens Ventilair Group is de aanwezigheid van een warmtewiel met bijlage G een primeur.

Ventilair Group pakt uit met een nieuwe mogelijkheid: een warmtewiel unit met bijlage G. Het product kreeg de naam Komfovent Domekt Rego 450VE-B en zou niet alleen compact maar ook energiezuinig zijn. De voordelen bestaan niet enkel uit ventilatie, maar ook uit warmte- en vochtterugwinning.

Warmteterugwinning


Het nieuwe product bestaat uit een verticale WTW-unit met een debiet getest volgens bijlage G tot 427m³/h en bezit een Passivhauscertificaat. Volgens Ventilair schuilt de energiebesparende factor in de aanwezigheid van het hoog rendementwarmtewiel. Het resultaat hiervan zou een warmteterugwinning van 80 procent opleveren, ook tijdens de winter. Het product is dus ontworpen om het binnenklimaat te regelen voor (passief)huizen en appartementen.

 

Gebruiksvriendelijk


Het toestel wordt stekkerklaar geleverd en er is geen condensafvoer nodig. Door de geïntegreerde automatische controller kan de gebruiker schakelen tussen 4 verschillende snelheden en een weekprogramma met 3 schakelmomenten per dag instellen. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid tot vraagsturing. Verdere specificaties zijn te vinden op de website van Ventilair.

GERELATEERDE DOSSIERS