Doorzoek volledige site
06 juni 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Tentoonstelling Bureau Bas Smets komt naar Charleroi

De tentoonstelling gaat na hoe landschappen ontstaan. Illustratie | VAI
Bas Smets is landschapsarchitect, ingenieur-architect en stedenbouwkundig ontwerper. Illustratie | VAI

De tentoonstelling Landschappen van Bureau Bas Smets komt naar Wallonië. Eerder werden de werken al in deSingel in Brussel getoond. Vanaf 14 juni tot en met 12 juli is Paysages te bezoeken in het Palais des Beaux-Arts in Charleroi. De tentoonstelling gaat na hoe landschappen ontstaan.

De tentoonstelling is een coproductie van het Vlaams Architectuurinstituut en deSingel Internationale Kunstcampus. Charleroi kantoor Bouwmeester nam het initiatief voor het tweejaarlijkse festival Asphalte. Architectura is trots mediapartner. 


Ervaren rot

De tentoonstelling gaat na hoe een landschap ontstaat en ontworpen is. Niemand legt beter dan Bas Smets uit hoe architecten en ontwerpers te werk gaan. Bureau Bas Smets telt 11 voltijdse medewerkers en heeft projecten in 18 landen. Het Brusselse bureau is bekend van de ontwerpen van het park rond de hoofdzetel van Voka in Kortrijk, de aanleg van de tuinen van het Franse Chateau Padiès en als winnaar van onder meer het ontwerp van de publieke ruimte rond het Brusselse Noordstation en Paris La Chapelle Internationale.

GERELATEERDE DOSSIERS