Doorzoek volledige site
13 juni 2014 | JOOS NEVEN

Recticel Insulations Eurowall 21 isoleert eerste huizen in Wevelgem

De eerste isolatieplaten van Recticel Insulation Eurowall 21 zijn reeds geïnstalleerd. Illustratie | Persbericht Recticel Insulation
Weergave van de verschillende lagen. Illustratie | Persbericht Recticel Insulation
Burgemeester Jan Seynhaeve en gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé hebben de presentatie van Recticel Insulation bijgewoond.

Op 3 juni 2014 presenteerde Recticel Insulation samen met de bouwonderneming Damman en de huisvestingsmaatschappij De Vlashaard een nieuw woonproject in Wevelgem. Aan de Ezelstraat in Wevelgem zullen tegen maart 2015 20 nieuwbouwwoningen en 8 autobergplaatsen opgetrokken worden. De woningen die gebouwd werden, zijn de eerste die uitgerust zijn met Eurowall 21: de nieuwe spouwisolatieplaten van Recticel die voorgesteld werden op Batibouw. De keuze voor Eurowall is gemaakt met het oog op duurzaamheid en wooncomfort.

Opgewassen tegen de architecturale uitdagingen van vandaag

Duurzaamheid is vandaag een prioriteit tijdens het bouwen: architecten moeten rekening houden met de strengere voorschriften en de stijgende energieprijzen. De hoge isolatiewaarde van Eurowall 21 (λd = 0,021 W/mK) garandeert dat de nieuwe woningen conform zijn met de laatste voorschriften: “Bij dit project is dankzij de nieuwe Eurowall 21 isolatie voldaan aan de ondertussen strengere isolatie-eisen, zonder dat de initiële bouwplannen uit 2010 nog moesten aangepast worden. Zo kon deze innovatie hier meteen ingezet worden zonder veel extra inspanningen. Dankzij de keuze voor dit type isolatiemateriaal in combinatie met het luchtdicht bouwen van de woningen, werd aan de strenge eisen inzake netto-energiebehoefte voor ruimteverwarming voldaan,” legde architect Mieke Cosaert uit. De isolatiewaarde van het product heeft ook als voordeel dat er in de toekomst dunner geïsoleerd kan worden: voor een gelijkwaardig isolatiepeil is er ongeveer 10% minder isolatie nodig.

 

“Comfortabel, duurzaam, en rendabel”

Volgens Recticel Insulation biedt Eurowall 21 voor de eindgebruiker zeker een meerwaarde: de bewoners hebben meer plaats dankzij de dunnere isolatie en de hoge isolatiewaarde van het materiaal zou ook de energiefactuur van de bewoners terugschroeven. Het bedrijf overtuigde het publiek dat “toekomstige bewoners finaal een comfortabele, duurzame en rendabele woning zullen betrekken.” In maart 2015 zouden de nieuwe woningen klaar moeten zijn.