Doorzoek volledige site
16 juni 2014 | KEVIN MOENS

Kroon jezelf tot architectuurdeskundoloog tijdens I am Architect en win een spel!

Professionele kennis is onontbeerlijk in de sector, maar met bijzondere wist-je-datjes kan je de concullega’s pas waarlijk naar de kroon steken. En geen betere manier om dergelijke weetjes op te snorren dan een echte architectuurquiz. Tijdens het uitgebreid buffet van I Am Architect dat plaatsvindt van 22u tot 23u, organiseert Architectura.be een quiz. De winnaar kan zijn of haar kennis verder aanscherpen met The Modern Architecture Game, de hoofdprijs van de wedstrijd. De 5 runner-ups ontvangen als troostprijs een exemplaar van Archi-Expert. 

Meer dan 1000 vragen

The Modern Architecture Game van NEXT Architects is een spel voor een breed internationaal spelerspubliek met een hart voor architectuur. Het spel bevat meer dan 1000 vragen over architectuur, de bril van Le Corbusier - jazeker, de echte - waarmee je de kaartjes kan lezen zonder de antwoorden te zien en iconische internationale architectuurparels als pion. Het spel is verkrijgbaar in de betere boekhandel, of op aanvraag bij NEXT architects zelf.

Het bord is vormgegeven als een plattegrond van een cirkelvormig gebouw. Door vragen in verschillende thema's te beantwoorden, kan je van de buitenste naar de binnenste ring bewegen. Wie als eerste de binnenste ring bereikt, is de winnaar. De vragen zijn van een hoog niveau en gaan over quotes, plaatsen en functies van gebouwen, architecten en andere weetjes. Pionnen hebben de vorm van beroemde gebouwen, de vragenkaartjes hebben kleurrijke afbeeldingen. 

Meer info over het spel vind je hier of in het filmpje onderaan het artikel.