Doorzoek volledige site
16 juni 2014 | JOHANNES VAN CAUWENBERGHE

Architectencongres: directeur NAV licht het sensibileringsproject rond werken in bouwteam toe

Illustratie | Architectencongres

NAV wil bouwteams ondersteunen en ervaringen van bouwteamexperten uitwisselen. Daarvoor heeft het in samenwerking met Bouwunie, VCB en ORI, en met de steun van IWT een project opgestart. Op het Architectencongres stelde directeur van het NAV Kris Baetens het project voor.

Donderdag 5 juni vond het Tweede Architectencongres plaats met de titel ‘Integraal ruimte scheppen’. het was georganiseerd rond twee perspectieven: samenwerken in bouwteams en het vraagstuk van de demografische boom. Rond samenwerken in bouwteams verscheen eerder al op de website het interview met voorzitter van het NAV Kati Lamens. Maar Architectura heeft tijdens de pauze ook de directeur van het NAV, Kris Baetens, weten te strikken.

Kris Baetens legt het sensibileringsproject uit dat ze hebben opgestart. Samen met Bouwunie, VCB en ORI willen ze gaan onderzoeken wat de meerwaarde van een bouwteam kan zijn voor de architect en de andere bouwpartners. Ze gaan duidelijk uit van een sterk geloof in bouwteamformules maar willen manieren onderzoeken om struikelblokken te voorkomen.

“We willen kennis en expertise opdoen rond de bouwteamformule,” vertelt directeur Kris Baetens. “We willen tools aanreiken en een helpdesk installeren voor architecten die met de formule aan de slag willen. En we willen er ook uit leren. We willen leren uit het project om van daaruit te gaan kijken wat we moeten veranderen aan de deontologie, en aan het wettelijk kader.”