Doorzoek volledige site
16 juni 2014 | JOOS NEVEN

Vleva organiseert workshop rond cogeneratie voor energie-efficiëntie

Vleva hoopt met de workshop enthousiasme aan te wakkeren rond WKK. Illustratie | Vleva

Op 24 juni organiseert het Vlaams-Europese verbindingsagentschap (vleva) de workshop 'Cogeneration paves the way for improving energy efficiency, Flanders in the picture'. Tijdens de workshop wordt uitgelegd hoe warmtekrachtkoppelingsinstallaties bijdragen tot energie-efficiëntie. De workshop staat in het kader van de European Sustainable Energy Week en wordt voorgezeten door de heer Arnaud Duvielguerbigny, Afdelingshoofd Beleid bij Cogen Europe.

Knowledge is power

Vlaanderen behoort tot de koplopers op het gebied van warmtekrachtkoppeling (WKK) in Europa. Vleva hoopt met deze workshop het enthousiasme en de kennis rond WKK te delen.

Tijdens de sessie licht de Europese Commissie haar prioriteiten en toekomstige visie toe rond energie-efficiëntie. De Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) zal een overzicht geven van 20 jaar WKK-ontwikkeling in Vlaanderen en deze evolutie tegen het licht houden van de energie-efficiëntierichtlijn. Verder stellen wij enkele innovatieve Vlaamse WKK-parels voor. Speciale aandacht gaat hierbij naar kleinschalige en micro-WKK.

De werktaal van de workshop is Engels. Deelname is gratis, maar registratie is verplicht. Het volledige programma en de registratiemogelijkheden vindt u terug op de website van Vleva.

GERELATEERDE DOSSIERS