Doorzoek volledige site
18 juni 2014 | KEVIN MOENS

BVA bezoekt LENS°ASS ARCHITECTEN

Illustratie | Bond Vlaamse Architecten (BVA)

Het was op 13 juni 2014 dat BVA, in de reeks "Ten huize van ...", had uitgenodigd voor een bezoek aan LENS°ASS ARCHITECTEN. Onder een stralende zon werd kort na de middag verzameld in de binnentuin van het "the Dominican" Hotel in Brussel. Deze oase van rust in hartje Brussel vormde immers het vertrek van de rondleiding die zaakvoerder Bart Lens en vennoot Thijs Prinsen in petto hadden.

Aan de hand van een powerpoint vertelde Bart Lens over de projecten waaraan hij met zijn team werkt, wat hun bekommernissen daarbij zijn en hoe zij dit in de praktijk aanpakken. Hij had het daarbij zowel over de grote opdrachten, die zij meestal na wedstrijden en vaak in samenwerking met andere bureaus uitwerken, als over de kleinere projecten, vaak woningen, over hun ontwerpen voor meubels en armaturen en over het project "bokrijk brandmerkt" waarvoor hij als curator werd aangesteld.


Daarna werden de deelnemers in kleinere groepen rondgeleid doorheen het hotel. Een gebouw waaraan het bureau verschillende jaren gewerkt heeft en dat als een feniks herrees uit de bouwval op de plaats waar in de vijftiende eeuw een Dominicaner klooster was en waar na 1800 de woning van de neoclassicistische kunstschilder Jacques-Louis David was gebouwd. Er werd nagepraat in het restaurant "AUB-SVP" dat hij annex aan zijn bureau bouwde.