Doorzoek volledige site
24 juni 2014 | SIMON SCHREURS

Techcomlight en Ubbink bundelen krachten voor milieuvriendelijk resultaat

De Solatube brengt het natuurlijk daglicht diep in de ruimtes

Twee maanden geleden tekenden Mark Veldjesgraaf van Techcomlight en Peter Laros van Ubbink een samenwerkingsovereenkomst voor de combinatie van Solatube met Ubiflex. Het resultaat is een dubbele mileubesparing aangezien Solatube ruimtes met natuurlijk daglicht verlicht en Ubifex de loodvervanger bij uitstek is.

Solatube transporteert daglicht via een reflecterende buis tot over een lengte van wel tien meter naar vrijwel elke ruimte in gebouw en woning. Het kan worden geïntegreerd bij zowel Nieuwbouw als renovatie. Ubiflex van Ubbink  zou daarnaast de loodvervanger bij uitstek zijn en door verwerkers geprezen worden voor de snelle verwerkbaarheid, rekbaarheid, het geringe gewicht en de lange lengte.                

Milieuvriendelijk en eenvoudige verwerking

Door de Ubiflex loodvervanger en het Solatube daglichtsysteem wordt een dubbele milieubesparing gerealiseerd. In combinatie met een eenvoudige verwerking vormt dit de basis van de samenwerking. Binnen het Solatube daglichtsysteem wordt de dakdoorvoer voor het hellende dak uitgevoerd met de loodvervanger Ubiflex. Een luchtdichte doorvoermanchet van Ubbink doet het geheel mooi aansluiten op het dak.