Doorzoek volledige site
24 juni 2014 | SIMON SCHREURS

noArchitecten stelt tentoon in DeSingel met ‘Ontmoetingen’

noAarchitecten hergebruikte het voormalige gevangenisgebouw in haar ontwerp voor de stadscampus Rechten in Hasselt

noAarchitecten is een achttienkoppig architectenbureau dat kantoor houdt in Brugge en Brussel. Sinds 2000 realiseert het zowel kleine als grootschalige projecten zoals recent nog het Stadhuis van Lo en de stadscampus Rechten met het Rectoraat voor de Universiteit Hasselt. Met de tentoonstelling 'Ontmoetingen' in DeSingel wil noAarchitecten zijn uniciteit in beeld brengen. 

‘Ontmoetingen’ is een installatie die zowel tot wandelen, zien, voelen, studeren als denken uitnodigt. Ze zal de bezoeker doorheen twee ruimtes loodsen. De eerste kent een enigszins theatrale opstelling en toont een familie van objecten, maquettes en dergelijke. In de tweede kamer zullen tekeningen en kleine maquettes van tien projecten op tekentafels te bewonderen zijn.

De gratis openingslezing door Stephen Bates (Sergison-Bates architects - UK) vindt plaats op donderdag 25 september om 20 uur in de Blauwe zaal in deSingel.

De tentoonstelling is elke dag open van vrijdag 26 september tot zondag 4 januari 2015 van 14 tot 18 uur en tijdens avondvoorstellingen. Ze is gesloten op maandag, dinsdag en feestdagen.

Meer info en tickets vindt u hier.