Doorzoek volledige site
24 juni 2014 | DAAN WAUTERS

Zehnder Group schoolt architecten bij

Vanaf september start Zehnder Group Belgium met ‘Ventilatie en EPB’, een nieuwe opleiding voor architecten en EPB-verslaggevers. Hiermee wilt het bedrijf niet enkel een professionele installatie en deskundig onderhoud verzekeren, maar architecten ook tegemoet komen in de verstrengde regelgeving over ventilatoren.

Wetgeving
De noodzaak van de opleiding ligt bij de installatie van ventilatoren. Integratie van een ventilatie-oplossing in een ontwerp is immers van groot belang voor een optimale luchtkwaliteit in een woning of gebouw. Omdat de wetgeving hierover vaak verandert en verstrengt, gebeurt het dat architecten en EPB-verslaggevers er niet meer aan uit kunnen. Het doel van deze opleiding is de deelnemers op de hoogte te houden van de gangbare regelgeving en normen voor ventilatie. Hierdoor zouden de architecten in staat moeten zijn om de bouwheer vakkundig te adviseren en zouden de EPB-verslaggevers een correct verslag moeten kunnen opstellen. Zo gaat een onderdeel van het lessenpakket over hoe een kwaliteitsvolle installatie de m-factor en het E-peil kan verlagen en de invloed van het thermisch element op de netto energiebehoefte voor verwarming.

Installatielessen
Daarnaast organiseert de Zehnder Academy vanaf september ook opleidingen voor installateurs. Volgens het bedrijf zijn de lessen kosteloos en ontvangen de deelnemers een certificaat als bewijs van hun vakkenis over de werking en installatie van energie-efficiënte ventilatiesystemen. De opleiding werd in 2013 gecertificeerd door het Fonds voor de Vakopleiding in de Bouwnijverheid als erkende bouwopleiding.

Meer informatie over de opleidingen en inschrijvingen is te vinden op www.zehnder.be.

GERELATEERDE DOSSIERS