Doorzoek volledige site
25 juni 2014 | STÉPHANIE ROMANS

Thomas More organiseert opnieuw postgraduaat ‘Duurzaam innoveren in de bouw’

Veel volk op de officiële voorstelling Illustratie | Hogeschool Thomas More

De Thomas More hogeschool in Geel organiseert volgend academiejaar opnieuw het postgraduaat 'Duurzaam innoveren in de bouw'. De opleiding richt zich op iedereen die betrokken is bij het bouwproces en zich wil specialiseren in duurzaam en innovatief bouwen. Een diploma architectuur is niet vereist.

Praktisch leren

Het postgraduaat gaat vooral uit van de praktijk. Ambities en keuzes worden afgewogen tegen de beschikbare middelen. Studenten krijgen door te werken met zulke praktijkvoorbeelden een realistisch beeld van de toekomst van duurzaam bouwen.

Het programma bestaat uit drie modules van in totaal twintig studiepunten, af te leggen in één academiejaar. Inschrijven voor aparte modules of afzonderlijke lesdagen is echter ook mogelijk. Het eerste semester start met de modules ‘duurzaam bouwen’ en ‘innoverende technieken’. Die laatste module loopt verder in het tweede semester, samen met de derde module ‘duurzaam integreren’.

Het postgraduaat gaat van start op dinsdag 30 september 2014 om 13u15 op Kamp C in Westerlo. De opleiding werd goedgekeurd door de erkenningscommissie voor permanente vorming van Vlaamse Raad van de Orde van Architecten voor 152 punten.