Doorzoek volledige site
25 juni 2014 | SIMON SCHREURS

Dorma biedt totaaloplossingen voor een veilige en comfortabele toegang op school

Deuren in scholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen hebben te maken met een groot aantal gebruikers en worden bijgevolg zeer frequent belast. Dorma voorziet in enkele totaaloplossingen, speciaal ontwikkeld voor de behoeften en eisen in een school.

Op het vlak van veiligheid zijn deuren één van de meest tegenstrijdige punten van een school: enerzijds moeten ze verhinderen dat onbevoegden de school en klaslokalen betreden, anderzijds moeten ze in noodgevallen optimale vluchtmogelijkheden bieden.

Dorma voorziet in enkele totaaloplossingen, speciaal ontwikkeld voor de behoeften en eisen in een school.  Deze oplossingen zorgen onder andere voor meer brandveiligheid, toegangsbeveiliging, toegankelijkheid en bescherming tegen diefstal en vandalisme.  Het doel is steeds om de toegang te regelen en controleerbaar te maken.  Wie op welk moment toegang heeft tot de school en wie welk lokaal mag betreden, is voor de veiligheid van doorslaggevend belang.

Modulaire panieksystemen bieden een veilige nooduitgang

Met de serie paniekbaren PHA 2000 (Crossbar), PHB 3000 (Pushbar), PHA 2500 (inbouw vergrendeling) en het universeel inzetbare buitenbeslag PHT biedt Dorma paniekbeslag aan conform de EN 1125 normering. Deze is van toepassing op deuren waarbij de aanwezige personen in het gebouw niet vertrouwd zijn met het openen van de vluchtdeuren en er bijgevolg een panieksituatie kan ontstaan.

GERELATEERDE DOSSIERS