Doorzoek volledige site
28 juni 2014 | KARI FEYS

Schrijf je in voor de AR Emerging Architecture Awards

Gedeelde eerste plaats 2013: Bunker 599 van RAAAF & Atelier de Lyon. Illustratie | Architectural Review
Gedeelde eerste plaats 2013: Lullaby Factory van Studio Weave. Illustratie | Architectural Review

Voor het zestiende jaar op rij worden de AR Emerging Architecture Awards uitgereikt. Deze prestigieuze awards zetten jonge architecten en opkomende praktijken in de kijker als duwtje naar wereldwijde erkenning en succes. Dit jaar kunnen geïnteresseerde architecten zich nog inschrijven tot 29 augustus 2014.

Deelname

Deelname is toegestaan in een breed veld van projecttypes, onder andere interieur, stedelijke projecten, tijdelijke installaties, meubels, product design, gebouwen, renovatiewerken en tuin- en landschapsarchitectuur. De voorwaarde is dat de projecten gebouwd zijn en niet slechts bestaan als concept. Aangezien het vooral gaat om erkennen van opkomende architecten en praktijken is de leeftijdsgrens voor deelnemers 45 jaar.

Het prijzenpakket

De winnaar krijgt wereldwijde erkenning, zijn project wordt gepubliceerd in een speciale uitgave van Architectural Review en zijn werk wordt beoordeeld door een internationale jury voorgezeten door AR Editor Catherine Slessor. De jury van dit jaar bestaat uit Steven Holl (USA), Will Alsop (UK), Hilde Daem (BE) en Li Xiaodong (China). Daarbovenop is er £10 000 prijzengeld.

In 2013 werd de eerste plaats gedeeld door vier deelnemers: Hernan Dlaz Alonso, SPEECH Tchoban & Kuznetsov, Studio Weave en RAAAF & Ateller de Lyon. Inschrijven kan nog tot 29 augustus op deze pagina. Op 26 november zullen de winnaars bekend worden gemaakt op de Awards Night.