Doorzoek volledige site
28 juni 2014 | SIMON SCHREURS

Nieuwe flexibiliteit bij badkamerrenovatie met Viega primeurs van SHK Essen

Het renovatiemodel van Advantix Vario met lage opbouwhoogte en 360° draaibaarheid voor aansluiting.
Het renovatiemodel van Advantix Vario met lage opbouwhoogte en 360° draaibaarheid voor aansluiting.
Het minimalistische en veelvuldig bekroonde design van Advantix Vario blijft ook in deze variant een aantrekkelijke troef.
Het spoelreservoir wordt geleverd met bediening langs voor. Met enkele simpele manipulaties kan deze naar boven omgesteld worden.
Dankzij het compacte spoelreservoir wordt plaatsing in bijzonder lage bouwhoogte mogelijk.
Door de compacte uitvoering kan de Multiplex Trio Visign MT5 zelfs onder de smalle randen van moderne designbaden worden gemonteerd.

Systeemspecialist Viega brengt met een aantal nieuwe evoluties meer flexibiliteit in de aanpak van badkamerrenovaties. Het compacte spoelreservoir van het wc-voorwandelement, het renovatiemodel van de douchegoot Advantix Vario en de badgarnituren Multiplex/Rotaplex met universele aansluiting zouden een verbetering zijn voor installateur en gebruiker.

Ontwerpvrijheid bij renovatie

De meermaals bekroonde flexibiliteit van Advantix Vario – de eerste inkortbare douchegoot – is nu ook beschikbaar voor inloopdouches bij renovatie. Het probleem daarbij is immers om bij de beperkte opbouwhoogte een hoge afvoercapaciteit te realiseren. Dankzij een nieuw ontwikkelde afvoer met zeer lage opbouw van slechts 70 mm biedt Advantix Vario, in hoekvorm, U-vorm of extra lang, nu dus dezelfde ontwerpvrijheid bij renovatie. Belangrijke troef daarbij is dat de afloop en bocht 360° draaibaar en dus onafhankelijk van de afvoerplaatsing zijn.

Zelfreinigend

De zelfreinigende werking van de nieuwe Advantix Vario is zowel functioneel als comfortabel: het vuile water wordt door het gestroomlijnde design met hoge stroomsnelheid veilig afgeleid. Als dan nog een handmatige reiniging nodig is, kan dat met een reinigingsspiraal. Via de twee handvatten kunnen vuilresten makkelijk van het steekrooster en de zeef worden verwijderd. De aansluiting aan de afvoerleidingen bij DN 40 of 50 kan zelfs perfect zonder overgangsstuk.

Betrouwbaar afdichtingsconcept

De installatie van de douchegoot is naar verluidt bijzonder eenvoudig aangezien het Advantix Vario-renovatiemodel een speciale flens met een brede hechtstrook voor de afdichtingtape heeft. Dat zorgt voor een veilige overbrugging naar de dekvloer, waarbij mogelijke uitzetting wordt geabsorbeerd. Viega levert ook een "tegelzetterset” mee om alles vlotjes te laten verlopen. Deze set bevat een tegelhulp van styrofoam, de passende afdichtingstape, de juiste lijm en speciale installatie-instructies.

Advantix Vario: de eerste douchegoot op maat

Het 120 cm lange basiselement en het rooster laten zich millimeternauwkeurig op iedere gewenste lengte inkorten tot 30 cm of verlengen tot 2m 80. Dankzij speciale verbindings- en eindstukken ontstaan talrijke mogelijkheden voor in de vloer ingewerkte douchegoten, zoals hoek- en U-vormen. De douchegoot wordt eenvoudig geïnstalleerd tegen de muur of vrij in de ruimte. Wanneer twee douchegoten gecombineerd worden, verhoogt de afvoercapaciteit tot maximaal 2,4 l/s. Door de geringe bouwhoogte, instelbaar tussen 70 en 95 mm, kan de douchegoot ook in de vloer ingewerkt worden.

Voorwandtechniek: bediening aan de bovenzijde of voorzijde?

De wc of wastafel onder een venster of schuin dak plaatsen? Dankzij de lage bouwhoogte van de nieuwe voorwandsystemen, kan je nu kiezen of de bediening van de spoelreservoirs van boven of langs voor dient te gebeuren. De Viega voorwandsystemen – Viega Eco Plus, Steptec en Mono – hebben een bouwhoogte van respectievelijk 1.130 mm, 980 mm en 830 mm/840 mm.

Bij de lage varianten is het spoelreservoir duidelijk compacter dan bij het standaard wc-element. Toch bieden ook zij alle opties, zoals de dubbele spoeltechniek, en de keuze tussen 3, 6 of 9 liter. Op technisch vlak is de spoelbak voor lage bouwhoogte nagenoeg identiek aan de voorgaande modellen. De wateraansluiting is voorgemonteerd, het afvoerventiel blijft onveranderd en alle Visign-bedieningsplaten zijn perfect compatibel. Nieuw is de keuze tussen boven- of voorbediening, met meer flexibiliteit en minder opslagruimte als bijkomend voordeel.

Rotaplex en Multiplex: ook voor smalle designbaden

Reddot, Designplus, Designpreis Deutschland: de Visign-afbouwsets Visign M1/MT1 tot Visign M5/MT5 van Viega vielen al meermaals in de prijzen. Tot nu toe waren de verfijnde Visign-rozetten enkel als complete garnituur met sifon beschikbaar, en dus moest de bouwheer of installateur al voor de plaatsing het rozet kiezen. Nu kunnen de afvoer- en overloopgarnituren Multiplex/Rotaplex echter met alle Viega rozetten gecombineerd worden en kan je voortaan dus ook na plaatsing van het bad nog kiezen welke designparel het beste past. Bovendien is de inbouwdiepte nog smaller. De armatuurbehuizing heeft slechts 33 mm nodig voor installatie achter de badrand en is daardoor ideaal toepasbaar in designbaden die veelal weinig ruimte bieden achter de badrand. De flexibele overloopbuis past zich erg gemakkelijk aan de badvorm aan.