Doorzoek volledige site
29 juni 2014 | SIMON SCHREURS

Orac Decor bekroond met Red Dot Award 2014 voor indirect verlichtingsprofiel ‘Wave'

Orac, de Belgische fabrikant van architecturale profielen, wint een Red Dot Award 2014 voor zijn indirect verlichtingsprofiel ‘Wave’. Het profiel werd ontworpen door Pierre Daems en krijgt de prestigieuze prijs voor Product Design in de categorie ’Interior Design Elements’. Een internationale jury selecteerde het product uit ruim 4500 inzendingen uit meer dan 50 landen.

De Red Dot Awards behoren tot de meest prestigieuze designcompetities ter wereld. Orac Decor mag zijn indirect verlichtingsprofiel ‘Wave’ voortaan labelen met de ‘Red Dot’, een internationale erkenning voor uitmuntend design omwille van zijn karaktervol en tijdloos ontwerp. De officiële uitreiking vindt plaats op 7 juli in Essen, Duitsland.

Wave: elegant en tijdloos verlichtingsprofiel        

‘Wave’ is het resultaat van een samenwerking tussen ontwerper Pierre Daems en Orac. De kroonlijst verbergt een indirecte ledverlichting die zorgt voor subtiele verlichtingseffecten. Kenmerkend voor het ontwerp is zijn vloeiende lijn. De internationale Red Dot jury prees het product om zijn elegante en tijdloze karakter. Bovendien combineert het product moeiteloos esthetiek en functionaliteit.

Het product is vervaardigd uit Purotouch, een stevige en tegelijk lichte polyurethaanmix. Indien de ‘Wave’ geschilderd wordt in dezelfde kleur als de muur, lijkt het profiel één te worden met de muur. De led bars zijn zuinig, milieuvriendelijk en hebben een lange levensduur.

Red Dot Award Product Design: prestigieuze internationale erkenning

De Red Dot Design Award behoort, sinds zijn eerste uitreiking in 1955, tot ‘s werelds grootste designwedstrijden. De competitie wordt georganiseerd door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen en er worden prijzen toegekend in drie categorieën: product design, communication design en design concept. Voor de Red Dot Award 2014 Product Design ontving de organisatie ruim 4500 inzendingen van fabrikanten uit meer dan 50 landen.

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS