Doorzoek volledige site
29 juni 2014 | SIMON SCHREURS

Toiletten hoeven niet lelijk te zijn

De innovatieve spoeltechniek Tecelux is binnenkort ook in het zwart leverbaar. Tecelux is ontwikkeld als nieuwe en esthetische standaard voor het spoelen van het toilet. Alle functies zijn geïntegreerd en alle techniek is verborgen zodat enkel de mooi vormgegeven glazen wandpanelen waartegen het toilet of een douche-wc wordt gemonteerd te zien blijven.

De glasplaten vormen een esthetische eenheid en zijn leverbaar in het wit of zwart en fungeren bovendien als spatbescherming. Daardoor kunnen allerlei wandafwerkingen worden gecombineerd en ontstaat een nieuwe ruimtelijke beleving. De water- en stroomaansluitingen zijn vanzelfsprekend geïntegreerd.

(G)een druk op de knop

Het spoelen van het toilet geschiedt op een unieke wijze: duurzaam en hygiënisch. Hygiënisch omdat de futuristische sen-Touch aanraakvrij is te bedienen. De sen-Touch is een optische en toonaangevende duospoeltechniek, speciaal voor de Tecelux ontwikkeld. Als alternatief kan de bovenste glasplaat ook met twee mechanische druktoetsen worden geleverd. De duospoeltechniek is duurzaam omdat bij het spoelen geopteerd kan worden voor een kleine spoeling van 3 liter of een volspoeling van 4,5/6/7,5 of 9 liter. Het spoelvolume van de volspoeling is eenvoudig op het spoelventiel in te stellen. Dankzij deze waterbesparende spoeltechniek wordt meer dan 50 % water bespaard.

Optie: ingenieus luchtreinigingssysteem

De lucht in het toilet wordt ververst door middel van een ingenieus luchtreinigingssysteem, dat de vieze lucht direct uit de pot wegzuigt. Dit is efficiënter en er gaat geen onnodige warmte verloren, bijvoorbeeld door het open zetten van ramen.

GERELATEERDE DOSSIERS