Doorzoek volledige site
30 juni 2014 | SIMON SCHREURS

Passiefhuis-Platform zoekt innovatieve bijdragen voor NZEB Symposium “Passive and Beyond”

Voor zijn NZEB Symposium van 27 november in AREA 42 in Brussel lanceert Passiefhuis-Platform een Call for Abstracts. Het NZEB Symposium werd opgericht om  de uitwisseling van ideeën, kennis en vooruitgang op het gebied van zeer energiezuinig bouwen te bevorderen. Abstracts indienen kan nog tot 11 juli.

NZEB focust op de laatste kennis rond innovatieve technologieën, gebouwen, onderzoeken en ervaringen. Het is een toonaangevend evenement in de energiezuinige bouwsector. In 2013 telde het symposium meer dan 300 deelnemers. Het kijkt nu resoluut naar 2021 en verder, voorbij passief. Voor volgende acht thema’s worden vooral bijdragen gezocht:

1.  inspirerende renovatiecases
2.  renovatie: theorie en praktijk
3.  garanties voor energieperformantie
4.  steden en gemeenten als voorlopers
5.  projectontwikkeling
6.  projecten op grotere schaal
7.  innovatieve technische componenten
8.  kwaliteit en ketensamenwerking

Algemene richtlijnen

Indienen van een abstract kan via mail naar info@nzeb.be met vermelding van het onderwerp van de presentatie, de naam en de contactgegevens van de voorstellende auteur van de presentatie. Abstracts moeten worden ingediend in het Nederlands, het Frans of het Engels.  Meerdere abstracts zijn toegestaan.  Elk abstract is beperkt tot 400 woorden en mag vergezeld worden van maximaal 3 foto’s (min. 300 dpi).

Beoordeling

Alle abstracts zullen beoordeeld worden door een wetenschappelijk comité op basis van de graad van innovatie, het wetenschappelijke karakter, de praktijk- en doelgroepgerichtheid en het marktpotentieel. Alle auteurs worden in de eerste week van september ingelicht over hun beoordeling.

Wanneer een abstract positief wordt geëvalueerd, zal de kandidaat uitgenodigd worden om een presentatie en, indien mogelijk, een paper in te dienen tegen uiterlijk 30 oktober. Presentatie en papers moeten worden ingediend in het Nederlands, het Frans of het Engels. De voertaal is eveneens één van deze drie talen.

GERELATEERDE DOSSIERS