Doorzoek volledige site
06 juli 2014 | JOKE VERRETH

Rocco ontwerpt nieuwe campus voor Chu Hai-hogeschool

Het ontwerp van de nieuwe campus van de Chu Hai-hogeschool in Hong Kong weerspiegelt de gesloten stedelijke omgeving. De campus biedt niet alleen een complex studieprogramma aan, maar ook een fantastisch zicht op de oceaan. Het ontwerp van Rocco Design Architects Limited is erg geometrisch. Verschillende blokken, elk met hun eigen functie binnen de campus, werden op elkaar gestapeld en verbonden door een verticale boulevard. Het resultaat heeft iets weg van een beeldhouwwerk dat een evenwicht zoekt tussen vol en leeg en deels geïnspireerd werd door de Chinese kalligrafie.

Vasthoudend aan dat idee van de kalligrafie stellen de architecten: “Met de oprichting van de nieuwe campus zinspelen we in principe op de creatie van een nieuwe letter; een nieuw grondbeginsel dat een bron van kennis zal zijn voor de komende generaties”. Het “podium” op de eerste verdieping van de hogeschool zal gebouwd worden op de bestaande fundamenten en zal gemeenschappelijke ruimtes, zoals de sportzaal, bevatten.   

Ruimtes zoals klaslokalen, waarvoor meer ruimte nodig is dan er is op het grondplan, werden op de hogere verdiepingen geplaatst. Er zijn ook daktuinen-en terrassen op de bovenste verdiepingen die kunnen gebruikt worden voor studie en vrije tijd. De vloeren springen een beetje uit naar de buitenkant om hellingen te creeëren die licht reflecteren in de groene ruimte in het midden van het gebouw. Deze ruimte wordt beschut door de bibliotheek en de studentenvereniging, die de leegte overbruggen en de twee blokken van het gebouw met elkaar verbinden.

De nieuwe campus zou klaar zijn in 2016.

GERELATEERDE DOSSIERS