Doorzoek volledige site
14 juli 2014 | JOOS NEVEN

De nieuwe Bekaertsite in Zwevegem: wonen, werken, en winkelen

Een beeld van de site.
Het logo voor het nieuwe project waarvan de naam nog gekozen moet worden.
Water en groene zones vormen een sleutelelement van het project.

De Bekaertsite ligt tussen de Otegemstraat, Bekaertstraat, Deerlijkstraat en de oude spoorwegbedding. Dit gebied van ongeveer 6,7 ha zal projectontwikkelaar Vanhaerents Development omtoveren tot een mix van 270 woningen en appartementen, ondergrondse parkings, gemeenschapsvoorzieningen, groene ruimtes, en de laatste puzzelstuk van het Guldensporenfietspad.

Iedereen thuis

Het ambitieuze project mikt op een residentiële, betaalbare, en sociale woonwijk in een groene parkzone. Jongere gezinnen zijn gediend met de betaalbare woningen, en het aanbod aan zorgappartementen biedt een oplossing voor senioren die in het centrum willen wonen.

Door haar centrale ligging in de gemeente Zwevegem verbindt de nieuwe site niet alleen de bewoners met het centrum, maar ook met elkaar en de groene omgeving. De slogan voor het nieuwe project “verbonden met je thuis” vat het geheel dus mooi samen. Een naam heeft het project echter nog niet, want daarvoor wil Vanhaerents Development een beroep doen op de inwoners van Zwevegem. Alle ideeën zijn welkom op de website van het nieuwe project.