Doorzoek volledige site
15 juli 2014 | JOOS NEVEN

Vasco lanceert de DII ventilatie-unit: dezelfde efficiënt, meer mogelijkheden

De D275 ventilatie-unit van Vasco. Illustratie | Vasco
De nieuwe EasyFlow met vier aansluitingen. Illustratie | Vasco

Het verwarmings- en ventilatiebedrijf Vasco heeft de opvolger van de D-ventilatie-unit voorgesteld. Het warmteterugwinningprincipe van de eerste versie wordt nu gepaard met meer regeltechnische mogelijkheden voor domotica en vraagsturing voor nog meer efficiëntie.

Stille afspraken maken fijne kamers

Vasco probeert met zijn ventilatie-oplossingen te zorgen voor geruisloze ventilatie en een makkelijke installatie. De pas gelanceerde tweede generatie DII-units beschikken over meer regeltechnische mogelijkheden dan hun voorganger. Zo is de aansturing met een 0-10 V ingangssignaal geschikt voor externe aansturing (bv. domotica). Optioneel is er ook een vraaggestuurde regeling voorzien via CO2- of vochtsensoren. De vernieuwde draadloze bedieningen geven via LED indicatoren feedback aan de gebruiker.

Naast de DII komt Vasco ook op de proppen met een nieuwe ‘EasyFlow’: een plenum met vier aansluitingen. Met een hoofdaansluiting van 150 mm diameter kan het hoofdkanaal naar de schacht afgetakt worden en is het plenum rechtstreeks aansluitbaar op de Vasco ventilatie-unit D275. De lichtgewichtunit is in te stellen van 185 tot 275 m³/h. Met de nieuwe EasyFlow wil Vasco ook een ventilatieoplossing aanbieden voor appartementen en compacte woningen.

GERELATEERDE DOSSIERS