Doorzoek volledige site
17 juli 2014 | JOOS NEVEN

Inschrijvingen voor ‘specialisatie verlichtingstechnologie’ geopend

De KUL lanceert opnieuw de specialisatie verlichtingstechnologie.

De modulaire opleiding "specialisatie verlichtingstechnologie" wordt tweejaarlijks ingericht. Het programma staat nu volledig vast. De organisatie is nog steeds in handen van het Laboratorium voor Lichttechnologie en past binnen het project ‘Groen Licht Vlaanderen 2020’. De sessies worden meestal verzorgd door medewerkers van het Laboratorium voor Lichttechnologie, maar ook door experten uit de verlichtingssector.

De meeste sessies gaan door op KU Leuven @ KAHO Sint-Lieven, Campus Gent, Gebroeders De Smetstraat 1, 9000 Gent. Er zijn ook een aantal bedrijfsbezoeken gepland. De praktijksessies gaan door in het laboratorium voor Lichttechnologie.

Twee jaar verlichting

De opleiding start op dinsdag 16 september 2014 en loopt tot eind maart 2015. Er wordt les gegeven, telkens op dinsdag van 16h00 tot 19h30 (incl. broodjeslunch). Bedrijfsbezoeken starten meestal eerder in de namiddag. Geïnteresseerden vinden meer informatie op de website van de dienst voortgezette opleidingen en kunnen zich daar nu al inschrijven. Alle details rond deze opleiding vindt u ook op onze website onder de rubriek 'Opleidingen' of via de directe link.

De opleiding is opgebouwd uit 3 modules:

MODULE I: Licht en verlichting: basiskennis (9 sessies - 27 uur))

MODULE II: Lichtbronnen en armatuurontwerp (8  sessies – 24 uur)

MODULE III: Verlichtingsontwerp (8 sessies - 24 uur)