Doorzoek volledige site
05 augustus 2014 | KEVIN MOENS

Architectura.be organiseert eerste editie Archifocus Light

Architectura organiseert in samenwerking met Groen Licht Vlaanderen en beursorganisator easyFairs de wedstrijd Archifocus Light. Deze wedstrijd gaat op zoek naar de mooiste foto’s van architectuurfotografen waarin kunstlicht een belangrijke rol speelt. De winnaars van deze wedstrijd zullen bekendgemaakt worden op de Installatievakbeurs HVAC&ECL van easyFairs op  17 of 18 september.  

Wil jij ook meedoen aan Archifocus Light? Stuur ons dan ten laatste op 14 augustus 1 of 2 fotoreportages door waarin verlichting een belangrijke rol speelt. Het moet wel degelijk over kunstmatige verlichting gaan. Zonlicht kan ook voor mooie lichteffecten zorgen, maar dat is niet waar we naar op zoek zijn in deze wedstrijd. Hieronder de concrete voorwaarden voor deelname aan de wedstrijd.

Net zoals bij de gewone Archifocus-wedstrijd zal een jury van architecten en deze keer ook andere vaklui punten geven op de projecten uit de longlist om zo te komen tot een shortlist van 8 projecten. De projecten uit de  shortlist maken kans op de prijs van de vakjury en de publieksprijs. De publieksprijs zal bepaald worden door online stemmen op de website Archifocus.

De winnaars zullen bekendgemaakt worden op de Installatievakbeurs HVAC&ECL op 17 of 18 september. Tijdens die beurs zullen de projecten uit de shortlist geprojecteerd worden.

 

Voorwaarden voor Archifocus Light

  • Een reportage bestaat uit 2 foto’s van hetzelfde Belgisch bouwproject. Het mag gaan op een project gelegen in België of een project in het buitenland ontworpen door een Belgische architect. Het project mag maximaal twee jaar oud zijn. (opleveringsdatum in 2012, 2013 of 2014)
  •  In de foto’s moet kunstmatige verlichting een belangrijke rol spelen. Het mogen zowel overzichtsfoto’s zijn als detailfoto’s. De voorkeur gaat uit naar de combinatie van een detailfoto en een overzichtsfoto.  De lichtarmaturen mogen maar moeten niet zichtbaar zijn op de foto. Het mogen zowel binnen- als buitenfoto’s zijn.
  • Elke fotograaf mag maximaal twee reportages doorsturen.
  • De foto’s worden in hoge resolutie gemaild naar kevin@architectura.be. De naam van de foto’s moet bestaan uit de naam van de fotograaf en de naam van het gefotografeerde project. (vb. Neven-havenhuis1 en Neven-havenhuis2). Bezorg ons samen met de foto’s ook de naam en het adres van het project en de naam van de (interieur)architect.