Doorzoek volledige site
07 augustus 2014 | KARI FEYS

Hunter Douglas awards van Archiprix Stichting lauweren beloftevolle laatstejaars architecten

Archiprix beloont tweejaarlijks de beste afstudeerprojecten. Illustratie | Archiprix International
De Hunter Douglas Award is een duwtje in de rug voor jong talent. Illustratie | Archiprix International

Voor de achtste keer kunnen architectuurscholen de meest beloftevolle laatstejaars inschrijven voor de Hunter Douglas Awards van de Archiprix Stichting. Met deze awards beloont Archiprix International tweejaarlijks wereldwijd jonge architecten met de beste afstudeeropdrachten op het vlak van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Een duwtje in de rug

Voor jonge architecten is het belangrijk zich te onderscheiden bij de start van hun carrière. Het partnerschap van Hunter Douglas en de Archiprix Foundation biedt jong talent met de Hunter Douglas Awards een duwtje in de rug door middel van een internationaal forum, erkenning en een prestigieuze referentie. Om die reden verlengt Hunter Douglas de komende zes jaar zijn partnerschap met de Archiprix Stichting. Een onafhankelijke jury selecteert de beste afstudeeronderwerpen die daarna te zien zijn op een tentoonstelling en via de website van Archiprix.

Architect Max Rink van SPRIKK won de zevende editie van de Hunter Douglas Awards. Het afstudeerproject dat hem de award opleverde was het ontwerp van een nieuwe markthal in Estland, waarmee hij inspeelde op de economische en maatschappelijke situatie van het land. “Door deel te nemen aan Archiprix krijg je als jonge ontwerper een kwaliteitsstempel, een erkenning dat je goed werk maakt. Het kan best lastig zijn om als architect te starten: je moet goed zijn, maar vooral ook durven. De Archiprix geeft je net dat ene duwtje in de rug om een succesvolle loopbaan op te bouwen,” vertelt Rink.

Meer dan een awarduitreiking

Tijdens de Hunter Douglas Awards gebeurt er meer dan enkel talentvolle architecten lauweren. Zo worden ook de nieuwste evoluties en trends in de architectuur in de kijker gezet en krijgen aanwezigen een blik op boeiende verschuivingen in het vakgebied. De meest recente inzendingen tonen een duidelijke evolutie naar een groeiend sociaal bewustzijn en het realiseren van maatschappelijk relevante projecten.

Inschrijven voor de awards kan nog tot 1 september en projecten indienen is nog mogelijk tot 30 september. Op 8 mei 2015 worden de awards uitgereikt.