Doorzoek volledige site
08 augustus 2014 | MARIJKE MARIS

Legofiguren houden kabels vast

Illustratie | Dezeen
Illustratie | Dezeen
Illustratie | Dezeen
Illustratie | Dezeen
Illustratie | Dezeen
Illustratie | Dezeen

Het nieuwe gebruik van Legofiguurtjes werd ontdekt door Andreas, een Sugru gebruiker in Duitsland, die ondervond dat de handen van de mannetjes precies de juiste grootte hadden om een assortiment aan kabels vast te houden. Door de figuren met Sugru - een kneedbaar synthetisch rubber dat kan worden gebruikt om voorwerpen te herstellen - te beplakken, bedacht Andreas een originele manier om kabels te ordenen op zijn bureau.

Iedereen doet mee

Andreas uploadde zijn ontdekking vorige maand op Sugru's website en sindsdien hebben gebruikers van over de hele wereld het idee aangenomen, volgens Sugru oprichter Jane ni Dhulchaointigh. "Sinds we het project op Twitter deelden, krijgen we meer en meer foto's van mensen die het kopiëren", zegt ze. "Het is cool om al die verschillende personages en locaties te zien." Ze voegt eraan toe: "Op kantoor hebben we nu ook allemaal Legofiguurtjes die onze kabels vasthouden, zodat ze niet voortdurend onder het bureau glijden. Ze lijken wel om aandacht te vragen, zoals ze daar staan, en ze hebben een nieuw doel in het leven."


Een nieuwe generatie producten

De kabelhouder is de nieuwste 'product hack', gemaakt met Sugru. Op Dezeen's Designed in Hackney evenement, in Londen, twee jaar geleden, legde ni Dhulchaointigh uit hoe bijvoorbeeld ook een vader een valbestendige digitale camera creëerde voor zijn drie-jarig kind.
"Sugru is ontworpen om mensen te helpen om bijna alles te repareren en het kleeft ook aan bijna alles." vertelde ze op het evenement. Ze vondt het product uit tijdens haar studie aan het Royal College of Art in Londen. "Ik zie het als een space-age rubber dat de hele wereld in staat stelt om dingen aan te passen, te veranderen en te herstellen." Ze gelooft dat Sugru consumenten kan helpen om 'een hele nieuwe generatie van producten' te maken.