Doorzoek volledige site
12 augustus 2014 | STÉPHANIE ROMANS

Daglichtsysteem Solatube aangevuld met daglichtdimmers

Daas Baksteen gebruikt de elektrische daglichtdimmers van Solatube Illustratie | Solatube

Niemand zit overdag graag in het donker. Thuis niet en op het werk evenmin. Een peertje in het plafond schroeven is één oplossing, maar met het Solatube daglichtsysteem kun je het daglicht zelf naar binnen halen. Maar wat doe je als dat daglicht je even niet zo goed uitkomt? Voor zulke situaties heeft Solatube een daglichtdimmer ontwikkeld. Zo kun je baden in daglicht wanneer het kan, en in het donker zitten als het moet.

‘Effe’ dimmen

Tijdens een powerpointpresentatie is een overvloed aan licht niet aangewezen. Om het scherm helder te kunnen zien is het daarom handig om de lichtintensiteit te kunnen aanpassen. Baksteenhandel Daas Baksteen heeft de elektronische daglichtdimmers getest. “Tijdens presentaties laat ik geregeld het daglicht dimmen met de elektrische daglichtdimmer. Ik kan de hoeveelheid buitenlicht regelen met een druk op de knop”, zegt commercieel directeur bij Daas Baksteen Arie Van Zadelhoff.

Naast de elektrische dimmer heeft Solatube ook een handmatige variant. Dat laatste systeem werkt met een plafondplaat die de Solatube kan afsluiten waardoor het daglicht niet binnenkomt. De handmatige dimmer komt samen met een verlengbare stok.

GERELATEERDE DOSSIERS