Doorzoek volledige site
21 augustus 2014 | KARI FEYS

Nieuwigheden van Recticel Insulation op de BIS beurs

Eurowall 21 spouwisolatie.
Combodeco Home isolatie.

Mensen met bouwplannen kunnen van 4 tot 12 oktober terecht op de stand van Recticel Insulation in de Flanders Expo op de BIS beurs. Bezoekers komen er alles te weten over de energiezuinige woning van de toekomst en kunnen kennismaken met een aantal nieuwe isolatieproducten en -concepten voor zowel renovatie als nieuwbouw.

Eurowall 21 spouwisolatie

Een van deze nieuwigheden is de nieuwe Eurowall 21 spouwisolatie. Deze heeft 10% meer isolatiewaarde, maar is nog steeds even dun en goed isolerend.  Met deze nieuwe versie besparen kopers ook op hun energiefactuur. Dankzij de tand- en groefverbinding van de isolatieplaten ontstaat een doorlopend isolatieschild. De reflecterende bekleding aan de spouwkant zorgt daarnaast voor een nog betere isolatie. Ook is de matgrijze zijde van de isolatieplaten alkalibestendig en zijn de platen waterafstotend en vormvast.

Powerroof Maxx isolatie

Powerroof Maxx isolatie is een uitbreiding van het Powerroof Concept voor hellende daken. Bij deze uitbreiding is de dampopen onderdakfolie op voorhand verkleefd en is er een rasterbedrukking. Hierdoor verloopt het plaatsen van dakisolatie sneller en eenvoudiger.

Eurofloor vloerisolatie

Eurofloor 300 is de nieuwe variant van de Eurofloor vloerisolatie met een druksterkte van 300kPa. Dat maakt de plaat geschikt voor het opnemen van hoge belastingen. Het kleine formaat van de platen zorgt er bovendien voor dat een gebouw isoleren sneller verloopt.

Eurothane G binnenisolatie

De binnenisolatie Eurothane G combineert isolatie, dampscherm en gipskarton. De plaat heeft ook een compacter formaat van 1200mm x 600mm.

Combodeco Home isolatie

Als laatste is er het nieuwe Combodeco Home isolatiesysteem voor hellende daken en wanden. Het all-in-one systeem heeft een hoge isolatie en een hoge afwerkinggraad. De superisolerende platen zijn krasvast en voorzien van een duurzame toplaag van 8mm. Na plaatsing moeten de platen niet meer worden afgewerkt, geschilderd of behangen; ze zijn standaard wit van kleur en na bevestiging blijven de naden zichtbaar.  De platen hebben een formaat van 1200mm x 600mm en zijn beschikbaar in drie isolatiediktes: 81mm, 100mm en 120mm.

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op de stand van Reticel Insulation op de BIS beurs in de Flanders Expo (stand 1438 in Hal 1).