Doorzoek volledige site
21 augustus 2014 | KARI FEYS

Logis, de badkamerkraan die past op elke lavabo

Dankzij de vier beschikbare hoogtes past de kraan op elke lavabo. Illustratie | King George
Alle Logis-kranen zijn uitgerust met EcoSmart-technologie. Illustratie | King George
De Logis-reeks is beschikbaar in verschillende hoogtes en met verschillende bedieningsgrepen. Illustratie | King George
Logis combineert strakke oppervlakken met heldere vormgeving en afgeronde contouren. Illustratie | King George

Hansgrohe ontwikkelt in samenwerking met designpartner Phoenix Design de nieuwe kranenreeks Logis. Logis combineert laag waterverbruik met hoog comfort en past dankzij de vier beschikbare hoogtes op elke lavabo.

Vormgeving in verschillende hoogtes

Logis combineert strakke oppervlakken met heldere vormgeving en afgeronde contouren. De badkamerkraan heeft een karakteristieke vorm met een kubistische inslag. De Logis-reeks is bovendien beschikbaar in verschillende hoogtes en met verschillende bedieningsgrepen. De Logis 70-mengkraan is de kleinste in de reeks en is geschikt voor een kleine lavabo. De Logis 210-kraan met hoge uitloop is de hoogste kraan en kan 120 graden naar links en rechts draaien. Verder is er in het gamma ook een kraan met een dubbele bedieningsgreep.

Duurzaamheid

Alle Logis-kranen zijn uitgerust met EcoSmart-technologie. Zo zorgt een speciale perlator met debietbegrenzing ervoor dat er per minuut  slechts vijf liter water dat verrijkt wordt met lucht uit de kraan komt. Logis 70 en Logis 100 zijn bovendien ook beschikbaar als CoolStart-model. De meeste mengkranen hebben een bedieningsgreep die in het midden omhoog gaat, waardoor de boiler warm water begint te maken. Bij een kraan met CoolStart vloeit er ook in de middenpositie enkel koud water naar buiten. Deze technologie is dus geschikt voor mensen die zo ecologisch en duurzaam mogelijk willen omspringen met water en energie. Ook is de kranenreeks uitgerust met een safety function waarbij de gebruiker op voorhand de heetwaterbegrenzing kan aangeven. Dankzij de aandacht voor duurzaamheid kreeg de Logis-reeks een A-klasse Water Efficiency Label dat met een lettercode (A-D) aantoont hoe spaarzaam een mengkraan en douche omgaat met water en energie.

GERELATEERDE DOSSIERS