Doorzoek volledige site
28 augustus 2014 | KARI FEYS

Praktijkdag luchtdicht bouwen toont concrete toepassingen

Om tegemoet te komen aan de vele vragen rond de concrete toepassing van luchtdicht bouwen in de praktijk organiseren de Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen, Confederatie Bouw Waasland, WTCB, Steunpunt Oost-Vlaanderen en Centrum Duurzaam Bouwen een praktijkdag voor aannemers en architecten. In de lokalen van de VDAB Wondelgem laten zes bedrijven de aanwezigen kennismaken met de producten en technieken.

Luchtdicht bouwen

Het beleid rond energiezuinig bouwen wordt steeds strikter. Daarom neemt de vraag naar luchtdichte oplossingen steeds toe. Omdat de concrete toepassing hiervan in de praktijk minder evident is, kunnen aannemers en architecten tijdens de praktijkdag hun kennis verreiken tijdens de demonstraties. Achteraf is er ook tijd voorzien om vragen te beantwoorden. Deze praktijkdag vindt plaats op 2 oktober 2014 en de inkom is gratis. Inschrijven op voorhand is wel verplicht.

Praktisch

Op donderdag 2 oktober van 16u tot 22u kunnen geïnteresseerden terecht in de lokalen van de VDAB Wondelgem. Het programma ziet er zo uit:

16u: Ontvangst

16u15: Inleiding tot luchtdicht bouwen

17u-20u: zes demonstraties van elk 20 minuten:

  • Soudal opent de demonstraties met het venster-aansluitsysteem Soudal Window Systems;
  • ISOPROC SOLUTIONS toont met Pro Clima hoe het luchtdicht afwerken van doorboringen en andere details er in de praktijk aan toe gaat;
  • Hevadex demonstreert de applicatie van blowerproof liquid dat droogt tot een dampdicht membraan;
  • Helia toont aan hoe luchtdicht elektro-installatiemateriaal wordt gebruikt;
  • Belga Plastics laat zien hoe luchtdichtingstapes correct en vakkundig worden geplaatst op verschillende ondergronden;
  • Testo sluit de demonstraties af met een kijk op het gebruik van een thermische camera voor het opsporen van luchtlekken in woningen.

20u: Walking Dinner