Doorzoek volledige site
28 augustus 2014 | KARI FEYS

Domoticasysteem houdt energieverbruik onder controle

De gegevens kan u raadplegen via de app op een touch screen toestel. Illustratie | BTicino
Het domoticasysteem van BTicino houdt het energieverbruik onder controle. Illustratie | BTicino

Het domoticasysteem van BTicino zorgt voor de best mogelijke energie-efficiëntie dankzij een praktische organisatie van het verwarmingssysteem en dankzij de visualisatie van het verbruik. Zo kan u duurzaam omgaan met energiebronnen en uw bankrekening sparen.

Verwarming

Dankzij individueel ingestelde scenario's kan u uw woning energie-efficiënt verwarmen. Dat gebeurt door bepaalde zones in functie van de tijd en de gevraagde temperatuur wel of niet te verwarmen. Daarvoor anticipeert u op het warmteverbruik in elke kamer afzonderlijk. Concreet gebeurt dit via een vooraf geprogrammeerde instelling op de domoticacentrale of ter plekke via de 'alles uit'-toets of zelfs vanop afstand. Het systeem is geschikt voor verwarming met ventilo-convectoren en radiatoren. Bovendien kan u er niet alleen de verwarming mee sturen, maar ook de airconditioning.

Verbruik

Wie zijn verbruikt op regelmatige basis kan controleren, weet al geen ander hoe hij ervoor staat en op welke vlakken verbeteringen mogelijk zijn. Het domoticasysteem van BTicino visualiseert daarom het verbruik van elektriciteit, gas en water en toont de opbrengst van aanwezige zonnepanelen. U bepaalt zelf de termijn waarin uw verbruiksgegevens door het systeem worden opgelijst in Excell: per dag, per maand of per jaar. Deze gegevens kan u raadplegen via de app op een touch screen toestel of via de webpagina.