Doorzoek volledige site
29 augustus 2014 | KARI FEYS

Vande Moortel bedankt klanten tijdens River Tour

NOELLA in Brugge. Illustratie | Vande Moortel
Illustratie | Vande Moortel
Vande Moortel adopteerde NOELLA om zijn jubileum te vieren met de River Tour. Illustratie | Vande Moortel
Steenbakkerij Vande Moortel viert dit jaar zijn 150-jarig bestaan. Illustratie | Vande Moortel

Naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van steenbakkerij Vande Moortel adopteert het bedrijf het rivierschip Noëlla om zo langs de Belgische binnenwateren doorheen het land te varen. Op deze ecologisch verantwoorde wijze wilt het bedrijf van Oudenaarde tot Luik varen om zo dicht mogelijk bij zijn klanten en stakeholders te komen om ze zo persoonlijk te bedanken.

Ecologie en duurzaamheid

Voor steenbakkerij Vande Moortel zijn ecologie en duurzaamheid de belangrijkste peilers. Ze leveren immers een ecologisch formaat voor gevelstenen en kleiklinkers. Dankzij twintig procent minder grondstoffen, een lager energieverbruik en een verbeterd bouwproces zorgt het bedrijf voor een lagere ecologische voetafdruk bij elk gerealiseerd project en is zo een trendsetter voor de bouwsector. Daarom koos Vande Moortel ervoor om met rivierschip Noëlla een parcours af te leggen van Oudenaarde tot Luik om zijn jubileum te vieren. Het schip heeft tussenhavens in Brugge, Gent, Antwerpen, Brussel, Leuven, Herentals en Hasselt. Op elke locatie ligt het schip een week lang aangemeerd.

River tour

Van 18 augustus tot eind oktober zijn Vande Moortel en Noëlla onderweg. In elke stad waar ze aanmeren zijn verschillende activiteiten gepland. Bouwprofessionals zijn van harte welkom om mee te vieren en te komen luisteren naar gastsprekers die uiteenzettingen geven over onder andere passiefbouwen, lage-energiewoningen, duurzaam (ver)bouwen, renoveren, saneren enzovoort. Zo wordt feestvieren gecombineerd met up to date blijven over de laatste ontwikkelingen in de sector. Het hele programma en de inschrijvingsmogelijkheden zijn te vinden op de website.