Doorzoek volledige site
03 september 2014 | KEVIN MOENS

Glenn Sestig Architects vormt kantoorgebouw om tot luxeproject One50Kouter

Met het stedelijk woonproject One50Kouter brengt Glenn Sestig Architects 43 uitzonderlijk luxeuze residenties onder in een bestaand kantoorgebouw. Het Belgische Obumex zorgt voor de realisatie van het interieurontwerp, het tuinontwerp is in handen van de landschapsarchitecten Leon Van Haesebrouck and Piet Blanckaert.

Bij deze reconversie plaatst Glenn Sestig Architects bovenop het bestaande volume twee penthouseverdiepingen die zich qua vormgeving en materialisatie onderscheiden van de onderliggende bouwlagen. De renovatie van de gevels gebeurt met het grootste respect voor de bestaande karakteristieke Kouter-gevel uit de jaren 60. De kale binnenkoer wordt omgevormd tot een groene oase van rust binnen de drukke Gentse binnenstad. Elk appartement heeft zicht over de Kouter, de Gentse binnenstad of de met groen aangelegde binnentuin.

 

Jaren 60

Met One50Kouter wil het architectenbureau en verbouwingsproject met een eigen unieke identiteit en stijl creëren waarbij rekening wordt gehouden met de bestaande betonarchitectuur uit de jaren 60. Daardoor ontstaat een woongebouw conform de huidige normen dat toch zijn specifieke karakteristieke waarde blijft behouden.

 

Luxe in het kwadraat

Het project beschikt over ruime appartementen en penthouses met een uniek panoramisch zicht over de binnenstad. Bewoners kunnen genieten van verschillende exclusieve privéfaciliteiten en -accommodaties, zoals high-end conciërgeservice, privébioscoop, binnenzwembad met fitness, spa en wellness.

 

Beton

Aan de Koutergevel worden nieuwe architectonische betonelementen geplaatst. Deze elementen refereren qua vorm naar de bestaande betonnen zonneluifels om het originele karakter van het gebouw te behouden. In plaats van drie kleinere elementen kiest het architectenbureau in het nieuwe ontwerp voor één langer betonelement om de zichtbaarheid en lichtinval te vergroten. De betonelementen worden ten opzichte van de oorspronkelijke elementen hoger geplaatst zodat ze niet alleen dienst doen als zonwering maar ook als terras voor de bovenliggende bouwlaag.

De uitwerking van de technieken bevindt zich nog in ontwerpfase.