Doorzoek volledige site
04 september 2014 | STIJN SCHUTYSER

Nieuwe performantere warmwaterboilers

uniSTOR VIH HA
uniSTOR VIH Q 75 B

Vaillant presenteert zeven nieuwe warmwaterboilers: één wandhangende boiler en zes staande.  Daarvan zijn er drie afgewerkt met gepatenteerde hoogrendementsisolatie.

UniSTOR VIH R HA

De hoogrendementsisolatie bestaat uit een nieuwe generatie isolatiemateriaal dat, hoewel het erg dun is, toch zorgt voor een hoge termische isolatie. Volgens Vaillant isoleert deze nieuwe techniek ongeveer tien keer beter dan andere isolatietechnieken. Verder bevatten de nieuwe hoogrendementsboilers geen warmtebruggen meer en zijn ze uitgerust met een elektrische anode, die het risico op corrosie moet verminderen en de levensduur moet verlengen. Er zijn ook nieuwe afvoerbuizen voor koud water met een straalbreker toegevoegd, wat een hoger warmwaterdebiet moet opleveren.

UniSTOR VIH R B

Ook de vervangers van de huidige boilers zijn uitgerust met een aantal verbeteringen, zoals een magnesiumanode. Die moet net als bij de hoogrendementsboilers zorgen voor een verlenging van de levensduur. Ook deze boilers hebben nieuwe afvoerbuizen gekregen voor het primaire koude water gekregen.

UniSTOR VIH Q 75 B

Vaillant presenteert verder ook nog een nieuwe wandhangende boiler Deze boiler is kleiner dan de andere uit het gamma, en is dus geschikt voor mensen die ruimte willen besparen. Hij is ook voorzien van een magnesiumanode en een verbetering in de isolatie.